spirulina-previne-bolile-de-inima-si-energizeaza-organismul

Revitalizanta, stimulanta pentru memorie si cu efect anticancerigen, spirulina este o alga bogata in principii nutritive care mentin echilibrul organismului. De exemplu, spirulina are un continut de pana la 70% proteine, adica mai mult decat carnea rosie si soia la un loc, doar 3,5 calorii pe gram si o cantitate de vitamina B 12 mai mare decat oricare alta vegetala comestibila. Fierul, calciul magneziul si vitaminele A, B, C, D si E sunt minerale si vitamine care se gasesc din abundenta in spirulina, iar valoarea nutritionala a plantei se pastreaza si dupa procesare si depozitare.

Cuprins

Echilibreaza anemiile si lupta cu colesterolul
Actioneaza impotriva cancerului si protejeaza in radioterapie

Echilibreaza anemiile si lupta cu colesterolul

Fierul din spirulina este usor asimiliabil si previne dezechilibrele care pot conduce la anemie feripriva. Mai mult, spirulina regleaza pofta de mancare si ajuta la mentinerea unei grutati optime. Dar si persoanele cu obezitate pot bebeficia de efectul pozitiv al spirulinei. Curele cu suplimente pe baza de spirulina ajuta la sinteza unor neurotransmitatori care calmeaza impulsurile ce conduc la supraalimentare. Chiar si lupta cu ”colesterolul ridicat” poate fi castigata mai usor cu ajutorul spirulinei. Acest fapt se datoreaza faptului ca substanta C-ficocianina din planta ajuta la reglarea nivelului colesterolului si al trigliceridelor din sange, contribuind la combaterea dislipidemiilor. Mai mult, cercetarile pentru tratarea diabetului zaharat tip II dezvaluie ca trei grame de spirulina pe zi scad la 15% nivelul glicemiei, ajutand si la reducerea riscurilor de afectiuni cardiovasculare la care sunt predispusi diabeticii.

Actioneaza impotriva cancerului si protejeaza in radioterapie

Deoarece este bogata in antioxidanti si reface echilibrul organismului, spirulina are efect si in prevenirea formatiunilor maligne, iar studiile arata ca administrarea de spirulina protejeaza maduva de efectele iradierii si ajuta la izolarea si la distrugerea celulelor cancerigene din organism. Totdata, spirulina protejeaza organismul de actiunea unor agenti cancerigeni cum ar fi fumul de tigara sau E-urile din alimentatie. De asemenea, protejeaza mucoasa intestinala de actiunea factorilor cancerigeni, inhiba cresterea tumorilor si este recomandata celor care au istoric de cancer in familie pentru a preveni aceasta boala, dar si ca adjuvant in terapiile anticancerigene pentru a limita din efectul nociv al teraiilor agresive asupra organismului.

(articol actualizat la data 05-01-22)
 

Produse recomandate

loader
Spirulina Micro-Algae 380mg

100 capsule vegetale

61.00 lei
In stoc