Varsta: 54 de ani
Afectiune principala: carcinom epidermoid cheratinizat de limba, stadiul IV
Afectiuni secundare: esofagita, steatoza hepatica, dislipidemie mixta, microlitiaza renala bilaterala, hipertensiune arteiala de risc inalt

In august 2007 sotul meu, P.I., a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid cheratinizat de limba, stadiul IV.

Dupa o saptamana in care l-a durut urechea, medicul ORL-ist l-a trimis la specialistul in chirurgie maxilo-faciala. A fost operat de urgenta. Operatia a constat in glosectomie partiala (extirparea partiala a limbii).

Asa a inceput lupta noastra cu aceasta cumplita boala. Sotul meu a urmat 33 sedinte de radioterapie. In tot acest timp, pe langa durere si celelalte neplaceri cauzate de acest tratament, sotul a avut mari probleme cu alimentatia din cauza localizarii tumorii care afecta nu numai vorbirea dar mai ales capacitatea de a inghiti. Situatia se agravase si din cauza altor afectiuni ale sotului meu: esofagita, steatoza hepatica, dislipidemie mixta, microlitiaza renala bilaterala, hipertensiune arteiala de risc inalt. Primele patru sedinte de chimioterapie foarte agresiva i-au deteriorat puternic starea de sanatate. A slabit 25 kg, analizele nu erau deloc bune.
In ianuarie 2008 am apelat, ca ultima speranta, la Centrul de Medicină Integrativă Secom® (fost Energy Plus ).

Datorita produselor naturale, administrate dupa programe de tratament bine stabilite de medicii de la acest Centru, i-au revenit puterile si sotul meu a inceput sa ia in greutate, recuperand kilogramele pierdute in urma operatiei, a sedintelor de radioterapie si chimioterapie. Si analizele medicale periodice au avut o evolutie pozitiva in sensul apropierii sau, in cazul unora, chiar incadrarii in valori normale. Tratamentul nu a necesitat sume foarte mari, iar calitatea produselor si atentia cu care au fost asociate au dus la obtinerea acestor rezultate.
Sotul meu urmeaza si in prezent tratamentul natural de intretinere recomandat si multumesc colectivului Centrului de Medicina Integrativa Secom® pentru buna colaborare si sprijinul moral, psihic si medical pe care ni l-au dat, datorita caruia, sotul meu a revenit la o viata normala printre noi.

De aceeasi buna consiliere am beneficiat si eu pentru tratarea unor dezechilibre hormonale care au produs chisturi ovariene si mastoza fibrochistica.