solutii-eficiente-impotriva-inflamatiilor-articulare

Bolile reumatice determina inflamatii la nivelul articulatiilor, manifestate prin durere si prin limitarea miscarilor. Pe langa tratarea afectiunii reumatice, este necesara adoptarea unor masuri de stil de viata care sa ajute la reducerea inflamatiilor.

Cuprins

Pestele, consumat cat mai des
Multe fructe si legume
Mai putine kilograme
Crema pe baza de MSM actioneaza eficient

Pestele, consumat cat mai des

Dieta celor mai multi dintre noi este alcatuita din alimente care favorizeaza inflamatiile in organism si din prea putine alimente care sa ajute corpul sa combata procesele inflamatorii. De exemplu, acizii grasi Omega 3 continuti de peste, de uleiul de peste sau de suplimentele alimentare cu Omega 3 au un important rol antiinflamator. De aceea, o dieta in care pestele inlocuieste alte tipuri de carne trebuie incurajata la persoanele care au afectiunii inflamatorii articulare.

Multe fructe si legume

Pentru ca sunt bogate in antioxidanti, fructele si legumele consumate din abundenta ajuta la reducerea efecteleor negative ale radicalilor liberi si, implicit, descurajeaza procesele inflamatorii din organism. Recomandarile de baza pentru o dieta antiinflamatorie constau in consumul crescut de fructe si de legume, scaderea consumului de grasimi saturate precum cele din produsele fast-food, consumul de samburi si de seminte in salate, evitarea consumului de lapte si de produse nedegresate, evitarea alimentelor procesate si a dulciurilor rafinate. Cafeaua, tutunul si alcoolul, care produc un surplus de radicali liberi in organism trebuie evitate.

Mai putine kilograme

Articulatiile sunt din ce in ce mai solicitate pe masura ce greutatea persoanei creste, de aceea persoanele cu suferinte articulare trebuie sa aiba grija sa-si mentina greutatea optima. Daca o persoana cu dureri articulare a avut dintotdeauna probleme cu greutatea este important sa slabeasca. In acest fel se reduce uzura articulara, proces care provoaca leziuni si, implicit, inflamatie suplimentara.

Crema pe baza de MSM actioneaza eficient

Durerile È™i inflamatiile articulare produse de microleziuni ale catrilajului articular pot fi atenuate daca tesuturile sunt ajutate sa se regenereaze. Produsul Bone & Joint Health Cream de la Secom®, contine MSM care participa la sinteza glucosaminei sulfat si a acidului hialuronic. Aceste substante, impreuna, ajuta la regenerarea celulara la nivelul articulatiilor. Mai mult, ingredientul MSM creste permeabilitatea celulara si, in acest fel favorizeaza schimbul de nutrienti intre celule. Produsul Bone & Joint Health Cream de la Secom® ajuta la reducerea inflamatiilor si durerilor in afectiunile osteo-articulare prin reducerea actiunii enzimei 5-LOX de sinteza a leucotrienelor implicate in inflamatii. Mai mult, Bone& Joint Health Cream de la Secom® favorizeaza sinteza principalilor constituenti ai cartilajelor articulare: colagenul, condrocitele si proteoglicanii. Acest lucru este important fiindca leziunile si inflamatiile articulare reduc cantitatea de proteoglicani din tesuturi, de aceea, refacerea articulara este impiedicata. Acidul hialuronic asigura vascozitatea lichidului sinovial permitand lubrifierea intre membrana sinoviala si cartilaj, efectul fiind diminuarea inflamatiei si a durerii. De asemenea, produsul stimuleaza sinteza de colagen si de elastina, mentinand sanatatea articulatiilor.
(articol actualizat la data 26-04-17)