DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

Setea, obstacol in calea randamentului mental

Setea, obstacol in calea randamentului mental

Cercetatorii de la University of East London considera ca setea poate sta in calea concentrarii asupra sarcinilor pe care un individ le are de indeplinit. Acestia sustin ca un pahar de apa, care sa indeparteze senzatia de sete si care sa ii permita creierului sa se ocupe de ceea ce este important, poate fi solutia pentru un randament mai bun.

Studiul s-a bazat pe date obtinute de la 34 de subiecti, atat femei cat si barbati, care au trecut printr-o serie de testari privind activitatea creierului. Subiectii au fost observati in doua situatii: dupa un mic dejun constituit doar dintr-un baton de cereale si un altul in care s-a adaugat si o sticla de apa. Cei care la inceputul experimentului, inainte de masa, au declarat ca nu simt senzatia de sete au avut reactii rapide indiferent daca au baut sau nu apa dupa ingerarea alimentelor. La indivizii care insa resimteau setea si apoi au primit apa s-a inregistrat o crestere de 14% a vitezei de reactie.

Cercetatorii considera ca evolutia pozitiva se datoreaza eliberarii anumitor portiuni ale creierului ocupate cu transmiterea informatiei de sete. De asemenea, alte cercetari realizate in Anglia au aratat ca o cantitate insuficienta de apa provoaca diminuarea materiei cenusie si afectarea gandirii. Situatia poata fi remediata printr-un consum suficient de lichide hidratante.

Produse recomandate


  • 100 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    70,00 lei
  • 50 capsule moi
    Pret obisnuit
    53,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare