secretul-unor-articulatii-sanatoase-fara-inflamatii

Tesuturile moi aflate in jurul oaselor sunt principalii vinovati pentru durerea osteoarticulara. Explicatia este ca, spre deosebire de oase, unde exista mai putine terminatii nervoase, tesuturile care articuleaza scheletul sunt mult mai puternic inervate. Din acest motiv, durerea este resimtita mai ales la nivelul inchieturilor. Pentru persoanele afectate, metilsulfonilmetanul, pe scurt, MSM, este o solutie eficienta.

Cuprins


Scade rigiditatea articulara
Reduce durerile musculare
Ajuta la regenerarea tesuturilor


Sulful este al patrulea mineral din componenta organismului uman si are un rol esential in functionarea proceselor de crestere si de regenerare. Mai exact, 0,25% din greutatea unei persoane este data de sulf, iar jumatate din aceasta cantitate este concentrata in muschi, oase si piele. De aceea, substanta MSM este indicata, in special, pentru a reduce durerile si inflamatia resimtite ca urmare a leziunilor musculare si articulare.

Scade rigiditatea articulara

Metilsulfonilmetanul (MSM) este o sulfura implicata in procesele de regenerare celulara. Fara cantitatea necesara de MSM, tesuturile noi, rezultate din regenerarea celulara pot fi rigide, iar la nivel articular acest lucru se traduce prin incheieturi cu mobilitate redusa. Cand mobilitatea este redusa, apare inflamatia si durerea. Acest lucru se explica prin faptul ca fluidele din organism sunt blocate de tesuturile rigide, local se formeaza presiune, tesuturile se umfla si apare durerea. In astfel de situatii MSM contribuie la refacerea permeabilitatii celulare, fluidele circula mai usor prin peretii celulari, dispare presiunea si, implicit, intensitatea durerii se atenueaza.

Reduce durerile musculare

Durerile musculare pot aparea pe fondul rigiditatii articulare care forteaza suplimentar musculatura si determina durere. Deci, rezolvand problema articulara si durerea musculara dispare. Este bine de stiut ca MSM actioneaza si in mod direct asupra muschilor si previne cramepele musculare, ajuta la refacerea muschilor dupa leziuni si ajuta la prevenirea febrei musculare. Acest efect pozitiv este determinat tot de proprietatea MSM de a creste permeabilitatea celulara. Substantele nutritive care hranesc celulele ajung mai repede acolo unde este nevoie pentru refacerea structurii musculare, fiindca peretii celulelor permit acest lucru. De asemenea, substantele care produc inflamatia si durerea in febra musculara, precum acidul lactic, care se acumuleaza in muschi dupa efort, sunt mai usor eliminate daca tesuturile sunt permeabile si fluidele circula firesc.

Ajuta la regenerarea tesuturilor

MSM participa la sinteza glucosaminei sulfat si a acidului hialuronic. Impreuna, ajuta la regenerarea celulara, atat la nivel articular, in cazul tesuturilor conjunctive, cat si la nivelul altor tesuturi. Produsul MSM, 90 de capsule de la Secom® contine concentratia optima de substanta metilsulfonilmetan, 750 de mg per capsula, in asociere cu Gheara diavolului, Curcumin, Boswelia si Gheara matei. Suplimentul alimentar MSM de la Secom® are ca efecte adjuvante reducerea inflamatiilor si a durerilor in afectiunile osteo-articulare prin reducerea actiunii enzimei 5-LOX de sinteza a leucotrienelor implicate in inflamatii si reactii autoimune. Ajunge pana la 45 de zile de administrare.
(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate

loader
MSM 750mg

90 capsule vegetale

59.00 lei
In stoc