secretul-frumusetii-si-longevitatii-este-extras-din-struguri

Antioxidantii continuti de struguri si, implicit, de semintele lor sunt deosebit de puternici, iar studiile arata ca pot actiona impotriva degradarii AND –ului. Prin urmare, toate afectiunile care implica astfel de modificari, precum cancerele sau cele date de imbatranire pot fi prevenite cu ajutorul substantei active antioxidante din struguri, resveratrolul.

Afla cum actioneaza resveratrolul, de ce are un efect antiaging si care sunt sursele optime de resveratrol care iti pot mentine atat sanatatea cardiovasculara, cat si tineretea organismului.

Cuprins

Cum actioneaza resveratrolul?
Un superantioxidant antiaging
Protejeaza vasele de sange si creierul

Cum actioneaza resveratrolul?

In mod normal, organismul nostru are capacitatea de a se apara de bacterii, virusuri si stres, la acest lucru contribuind “proteina longevitatii”, SIRT 1. Aceasta are rolul de a pastra ADN-ul intact si de a repara moleculele deteriorate de radicalii liberi. In timp insa, pe masura ce numarul de radicali liberi creste, si capacitatea de autoaparare celulara scade. Proteinele SIRT 1 sunt solicitate din ce in ce mai mult la refacerea celulelor si se neglijeaza astfel protectia ADN-ului, conducand la accelerarea procesului de imbatranire. Resveratrolul are proprietatea de a stimula productia de proteine SIRT 1 prin actiunea carora se incetineste imbatranirea si se mentine sanatatea celulara.

Un superantioxidant antiaging

Resveratrolul este un antioxidant de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai eficient decat vitamina C. De aceea, este considerat o adevarata arma antiaging. Explicatia consta in faptul ca reservatrolul este un polifenol care poate neutraliza radicalii liberi si, implicit, poate preveni o mare parte din procesele de distrugere celulara care conduc la aparitia semnelor imbatranirii precum deshidratarea celulara sau ridurile fine. Resveratorolul este prezent in struguri, in vin, alune, in fructe de padure precum coacazele rosii si cele negre, afine si merisoare, dar numai suplimentele naturale pot asigura o cantitate optima de rezveratrol pentru a stopa imbatranirea.

Protejeaza vasele de sange si creierul

Pe langa efectele pozitive asupra frumusetii, resveratrolul ajuta la o mai buna functionare a creierului si intarzie imbatranirea celulelor. Inima si vasele de sange sunt protejate de actiunea sa puternic antioxidanta, previne intarirea si ingrosarea arterelor, regleaza fluxul sanguin si previne agregarea plachetara. In egala masura, protejeaza sistemul cerebral, previne moartea celulelor neuronale si reduce astfel riscul unor afectiuni neurodegenerative precum Alzheimer, Huntington si Parkinson.

Produsul Resveratrol Synergy® 200 de la Secom® contine resveratrol si alti antioxidanti precum vitamina C, cuercitina si extract de ceai verde, cu puternic efect antiaging si de protectie a sistemului cardiovascular. Din acest motiv, Resveratrol Synergy® 200 este indicat si in tratamentul complementar al afectiunilor circulatorii si cardiace. Produsul ajunge pana la 60 de zile de administrare.