-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Scolar cu ADHD? Iata ce ai de facut!

Scolar cu ADHD? Iata ce ai de facut!

Pentru copiii cu ADHD dar si pentru educatorii lor, fiecare moment petrecut in colectivitate poate fi unul dificil. Concentrarea atentiei si stapanirea hiperactivitatii sunt eforturi suplimentare, pe langa cel intelectual, pe care acesti copii trebuie sa le faca pentru a se integra in mediul scolar.

De multe ori, copii cu ADHD (tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie) sunt etichetati de parinti, dar si de educatori drept rasfatati, prost educati, neastamparati, sau pur si simplu mai putin inteligenti. Dar, de fapt, majoritatea sunt inteligenti si muncitori insa performantele scolare scazute si comportamentul greu de stapanit sunt consecinte ale tulburarii neurologice de care acestia sufera. Primul pas pentru a-i ajuta sa invete bine la scoala si sa se comporte adecvat in colectivitate este sa intelegi mecanismul prin care se ajunge la astfel de consecinte si sa renunti la tentatia de a invinovati copilul.

Cuprins

Ajuta-l sa-si faca temele si mentine legatura cu educatorii
Nu-l acuza ca pierde vremea in loc sa invete
Incurajeaza-l in permanenta

Ajuta-l sa-si faca temele si mentine legatura cu educatorii

Pentru ca ADHD-ul este o tulburare neurologica care determina, pe langa tulburarile de comportament si tulburari de invatare este necesar sa constientizezi ca ai un copil cu nevoi speciale. Iar aceste nevoi nu se rezolva doar prin terapie cu specialisti logopezi si psihologi. Este necesar sa il ajuti si la teme, sau sa-i asiguri meditator care sa-l ghideze intr-un ritm diferit de al clasei. Este necesara o astfel de abordare fiindca la ore copiii cu ADHD nu reusesc sa-si mentina concentrarea si atentia. De aceea, sunt detalii care le scapa si pot pierde firul logic al explicatiilor date de profesori. Efortul tau nu va fi unul permanent, dar este foarte posibil ca la primele capitole din materie sa aiba nevoie de ajutor, pentru ca mai tarziu sa se descurce singur. De asemenea, ia in calcul faptul ca educatorii trebuie sa fie informati despre problemele copilului si, printre alte masuri, ar trebui sa i se ofere mai mult timp pentru a rezolva testele si lucrarile de control.

Nu-l acuza ca pierde vremea in loc sa invete

Studiile arata ca un copil cu ADHD invata de trei ori mai greu decat un copil tipic. De aceea, ca sa asimileze tot ce i se preda la scoala, el ar trebui sa prelungeasca studiul pana la ore tarzii. Cand acest lucru se intampla, unii parinti sunt tentati sa creada ca au un copil care trage de timp si care nu isi da interesul pentru scoala. In realitate, acesti copiii muncesc triplu pentru a invata si, din acest motiv apare si riscul ca, la un moment dat, sa se sature de lectii. In aceste situatii trebuie sa oferi copilului o motivatie pentru a-si depasi oboseala si frustrarea ca trebuie sa-si dedice cam tot timpul liber invatatului. Ai grija, recompensele materiale s-ar putea sa nu fie eficiente mai mult de doua-trei zile. Asadar, incearca sa gasesti o modalitate prin care sa recompensezi copilul fara sa creezi precedente pe care sa le regreti fiindca se intorc inpotriva ta.

Incurajeaza-l in permanenta

Chiar daca nu se exprima pe acest subiect, copilul cu tulburari de invatare este constient de faptul ca face fata cerintelor scolare mai greu. In plus, este constient si de faptul ca rezultatele sale nu sunt pe masura asteptarilor parintilor si ca nu sunt multumitoare nici pentru educatori. Totusi, atunci cand copilul ia o nota proasta nu trebuie sa-l certi sau sa-l pedepsesti. Replici precum „Nu esti in stare” sau „Nu ai muncit destul” il descurajeaza si nu isi au rostul. Incearca, in schimb, sa-l incurajezi spunandu-i ca esti mandru de el si ca esti convins ca data viitoare va obtine rezultate mai bune.

ADHD-ul este o tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie ce poate fi atenuata de administrarea DHA, acid decosahexaenoic, esential pentru dezvoltarea si functionarea normala a creierului fatului, a copilului mic si pe durata intregii vieti. DHA-ul, cunoscut si sub numele de acid gras polinesaturat Omega-3, este unul din principalii acizi grasi esentiali prezenti in uleiul de peste. Creierul este compus in procent de 60% din grasimi, 30% din acestea fiind DHA. Produsul natural Pure DHA de la Secom® contine acizii grasi Omega-3 EPA, DHA, plus vitaminele E, A si D ajutand la reducerea manifestarilor in deficit de atentie si hiperactivitate.

Produse recomandate


  • 90 capsule moi ma...
    Pret obisnuit
    89,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare