saptamana-luptei-impotriva-cancerului-in-magazinele-secom

Boala care-si intrece anual recordurile statistice, cancerul a devenit astazi un diagnostic extrem de prezent printre noi, afectandu-ne familiile, prietenii sau colegii.

Pentru a trage un semnal de alarma asupra impactului pe care-l are aceasta boala asupra noastra si a comunitatii din care facem parte, anual, pe 4 februarie, se marcheaza Ziua Mondiala a Cancerului.

Secom® se alatura initiativei si deruleaza in perioada 1-6 februarie, in reteaua de magazine, o campanie de informare referitoare la riscurile acestei boli.

De asemenea, in aceasta perioada, in magazinele Secom® va oferim 10% reducere la toate produsele din gama “Diviziune celulara anormala”, cu exceptia produsului Thien Hsien Liquid care beneficiaza de reducere de 10% doar pe 4 februarie 2016.

Cancerul este un termen generic pentru un grup de aproximativ 200 de boli caracterizate prin cresterea anormala si necontrolata a unui grup de celule, care invadeaza tesuturile inconjuratoare si care se pot raspandi la nivelul intregului organism.

Potrivit studiului Global Burden of Cancer, in 2013, la nivel mondial se inregistrau 14,9 milioane de cazuri noi de cancer, numarul deceselor cauzate de cancer fiind de 8,2 milioane, anual. Studiul arata ca in 2013, Romania se inregistra aprox. 67 mii de noi cazuri de cancer, in crestere cu 35% fata de anul 1990.

Referinte:
http://euro-health.ro/cancerul-in-romania-67-300-de-cazuri-noi-si-41-000-de-decese-pe-an-cancerele-pulmonar-colorectal-si-de-san-cele-mai-frecvente/