riscul-de-atac-cerebral-scade-cu-fiecare-portie-de-fructe

Atacul cerebral (AVC) poate fi prevenit prin consumul zilnic de fructe si de legume, arata un studiu recent, realizat in China, condus de Yan Qu, director al unitatii de terapie intensiva a spitalului municipal Qingdao.

Studiul arata ca un consum ridicat de fructe si contribuie la scaderea presiunii arteriale, cauza majora pentru atacul cerebral si imbunatateste circulatia microvasculara. Beneficiile se extind asupra intregului organism, indicele de masa corporala, circumferinta taliei, colesterolul si inflamatia descresc atunci cand crestem aportul fructelor in dieta, arata studiul. Potrivit cercetatorilor chinezi, fiecare portie de 200g de fructe zilnic, reduce cu 35% riscul de AVC, in timp ce portiile de 200 g de legume, zilnic, reduc riscul cu 11%.

“Stilul de viata si dieta joaca un rol important in preveniea atacului vascular cerebral”, a subliniat coordonatorul studiului, dr. Yan Qu, de la spitalul Qingdao.

Produse recomandate

loader
Resveratrol Synergy®

60 tablete Easy-Solv®

111.00 lei
In stoc
loader
Q-absorb® (Co-Q10 100mg)

30 capsule moi

92.00 lei
In stoc
loader
Circulation Blend™

100 capsule vegetale

55.00 lei
In stoc
loader
Artery Blend™

100 capsule vegetale

55.00 lei
In curs de aprovizionare
loader
Resveratrol Synergy® 200

60 tablete Easy-Solv®

183.00 lei
In stoc
loader
Guarana

60 capsule vegetale

52.00 lei
In stoc
loader
220.00 lei
In stoc