Afectiune principala: neoplasm colon
Afectiuni secundare: efectele secundare ale chimioterapiei

In octombrie 2007 am fost diagnosticata cu o tumora maligna de 6-7 cm stadiul III, situata la nivelul colonului ascendent, mai precis in zona hepatica a colonului. In noiembrie 2007 am fost operata si apoi am efectuat sase luni chimioterapie.

Iata cum, in cateva cuvinte, se poate rezuma o mare suferinta care iti marcheaza toata viata. Nu are rost sa detaliez aceasta suferinta pentru ca, asa cum se spune, cine a trecut prin astfel de situatie intelege iar cine nu, nici nu trebuie sa afle!

Dupa operatie, am folosit timp de un an diverse produse naturale.
In acest an m-am documentat si am inteles ca tratamentele complementare nu trebuie facute la intamplare ci sub indrumarea specialistilor.
In consecinta, am solicitat, si din iunie 2009 urmez tratamentele naturale recomandate la “Energy Plus” (actual Centrul de Medicina Integrativa Secom®). Aici, pentru elaborarea tratamentului se face o analiza complexa a situatiei fiecarui pacient luandu-se in considerare tipul tumorii, orice problema de sanatate cat de mica care apare dar si rezultatul analizelor medicale, in special a celor specifice bolii.
Cu alte cuvinte, se practica medicina holistica, ceea ce isi doreste fiecare dintre noi. Toate investigatiile medicale, inclusiv tomografiile si colonoscopiile au fost completate cu evaluarile starii functionale a organelor efectuate prin electroscanare interstitiala EIS. Aceasta testare permite depistarea unor modificari functionale care, daca nu sunt corectate, pot contribui la aparitia metastazelor sau a recidivelor.

Dupa patru ani de tratament si sase ani de la interventia chirurgicala, consider ca rezultatele ma indreptatesc sa scriu aceste randuri de recunostinta si indemn la speranta si credinta. Ultimele analize medicale efectuate de mine confirma lipsa oricarei recidive tumorale ceea ce se vede in starea mea de sanatate fizica si psihica.

Felicit intregul colectiv, pentru seriozitatea si devotamentul acordate fiecarui pacient, care au facut din Centrul de Consultanta “Energy Plus” (actual Centrul de Medicina Integrativa Secom®) un loc in care oamenii bolnavi isi pot recapata sanatatea, speranta si increderea.