-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Radiatiile utraviolete ne afecteaza pielea si noaptea

Radiatiile utraviolete ne afecteaza pielea si noaptea

Un studiu recent sustine ipoteza potrivit careia radiatiile ultraviolete ne afecteaza sanatatea pielii inclusiv dupa apusul soarelui, pe timpul noptii. Cum se pastreaza efectul acestora?

Radiatiile ultraviolete, fie ca provin de la soare sau de la aparatele de bronzat artificial, afecteaza ADN-ul melanocitelor. Melanocitele sunt celule cutanate care determina productia de melanina, substanta care ofera culoarea pielii si care protejeaza organismul prin absorbtia razelor ultraviolete. Radiatiile ultraviolete activeaza enzime care stimuleaza productia de melanina, proces despre care cercetatorii au observat ca, in acest caz, are pe timpul noptii aceleasi efecte asupra ADN-ului pe care lumina solara le are pe timpul zilei.

Potrivit cercetarilor, lezarea melanocitelor este printre principalele cauze ale cancerului de piele. Procesul este inca unul relativ incet si vor investiga posibilitatea contracararii efectelor negative prin produse care ofera protectie si ingrijire dupa expunerea la radiatiile solare.

Studiul, citat de portalul webmd.com, a aparut in publicatia Science pe 19 februarie 2015

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare