📢Ultima zi cu 15% reducere la achizitii de min. 200 de lei

Problemele de auz contribuie la hiperactivitate

Problemele de auz contribuie la hiperactivitate

O cerectare realizata in cadrul Albert Einstein College of Medicine din New York sustine ca defectele de auz contribuie la hiperactivitate prin afectarea unor zone de creier care controleaza miscarea.

Ideea de a aborda aceasta tema a pornit de la un student doctorand al dr. Jean Herbert, din cadrul colegiului Albert Einstein. Acesta a observat ca unii dintre soarecii de laborator erau agitati si isi urmareau coada frecvent. Analize mai amanuntite au aratat ca animalele aveau serioase probleme de auz, iar afectiunile urechii interioare ale acestora se datorau unor modificari ale unei gene care se intalneste inclusiv la oameni. In urma unor cercetari suplimentare, specialistii au concluzionat ca valorile ridicate a doua proteine care se regaseau doar in regiunea centrala a creierului, care controleaza miscarea, sunt legate de modificarile acestei gene.

Urechea interioara contine doua structuri: cohlea, responsabila pentru auz, si sistemul vestibular, responsabil pentru echilibru. Afectiunile urechii interioare sunt cauzate de cele mai multe ori de defecte genetice, dar poti fi de asemenea rezultatul unor infectii sau rani.

Produse recomandate


  • flacon cu 100 cap...
    Pret obisnuit
    77,00 lei
  • 100 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    67,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare