prea-multa-carne-creste-riscul-de-diabet

O cantitate prea mare de carne in alimentatie creste riscul de diabet, chiar daca dieta include si multe fructe si legume, potrivit unui studiu de amploare aparut in publicatia Diabetologica. De asemenea, branza si alte ingrediente ale unei “diete acide” au fost identificat ca avand legatura cu diabetul de tip II.

Cercetarea a implicat un grup de 60.000 de femei, care au fost sub supraveghere timp de 14 ani. Dintre acestea, cele care consumau cele mai multe alimente “acide” aveau un risc cu 56% mai mare de a face diabet, fata de cele a caror dieta era mai echilibrata. S-a observat de asemenea ca efectul acestora nu putea fi neutralizat complet prin consumul de fructe si legume. In plus, femeile cu o masa corporala mai mica erau mai expuse pericolului.

Diabetul este o afectiune pe care specialistii o leaga de consumul de alimente bogate in zahar si de obezitate. Rezultatele studiului stabilesc insa o legatura si cu alte alimente care favorizeaza secretia de acid (“acide”) dupa ce au fost digerate. Specialistii considera ca acestea ingreuneaza misiunea organsimului de a transforma zaharul din alimente in energie. Printre ele se numara carnea, branza, pestele si painea. Alimentele care nu stimuleaza secretia de acid intr-o masura atat de mare sunt cafeaua, legumele si fructele. Iar citricile, considera oamenii de stiinta, desi sunt “acide” la ingerare, in procesul de digestie au efect invers, reducand cantitatea de acid in organism.