DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

Poluarea creste riscul de autism

Poluarea creste riscul de autism

Cercetatorii de la Harvard au descoperit ca femeile care traiesc in unele dintre cele mai poluate regiuni au un risc cu pana la 50% mai mare de a avea un copil cu autism. Acestia au identificat o relatie directa intre cantitatile mari de substante poluante provenite de la esapamentul autovehiculelor si in urma proceselor industriale si riscul de autism.

Elementele cu cel mai mare impact in acest caz, potrivit studiului, sunt poluarea cu mercur si motorina. Alti poluanti ai aerului, ca de exemplu plumbul, metalele combinate si diclorometanul, au fost mentionati de cercetatorii de la Harvard ca avand un efect negativ. De asemenea, baietii sunt mai sensibili si mai expusi probabilitatii de a fi diagnosticati cu autism.

La cercetare au participat 325 de femei care aveau un copil cu autism si 22 000 de femei ai caror copii nu prezentau aceasta boala. Dr Mark Weisskopf, autor senior al studiului, afirma ca aceasta cercetare este prima care analizeaza legatura dintre poluarea aerului si afectiunile din spectrul autistic pe teritoriul Statelor Unite si poate fi un bun pas de plecare in a ajuta, pe viitor, reducerea expunerii femeilor insarcinate la factori de poluare.

Produse recomandate


  • 30 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    137,00 lei
  • 120 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    155,00 lei
  • 118 ml (gust de p...
    Pret obisnuit
    65,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare