persoanele-frumoase-sunt-mai-sanatoase

Frumusetea ofera protectie impotriva bolilor, arata un studiu recent, realizat pe un esantion de 15.000 de persoane cu varste intre 24 si 35 de ani, a caror stare de sanatate a fost analizata timp de 10 ani. Mai precis, persoanele considerate frumoase au risc mai mic decat alte persoane sa sufere de astm, diabet, hipertensiune, depresie si tinnitus, sustin cercetatorii de la Universitatea din Cincinnati. Potrivit savantilor, aceste persoane sufera de-a lungul vietii de mai putine episoade de boli acute si au risc foarte mic de boli cronice.

Explicatia pe care o dau cercetatorii este aceea ca cei frumosi au un stil de viata mai sanatos si se ingrijesc mai bine iar acest lucru are impact nu doar asupra felului in care arata, ci si asupra sanatatii. Interesant este ca, potrivit studiului, aceste persoane efectueaza mai putine ore de munca comparativ cu restul populatiei, au un nivel se stress mai redus, au mult mai putine concedii medicale si sanse mult mai mari de a avea urmasi sanatosi.

Potrivit savantilor, rezultatele studiului, publicat in revista internationala Evolution And Human Behaviour, evidentiaza faptul ca frumuseate este dovada unei mosteniri genetice foarte bune din toate punctele de vedere, nu doar in privinta celor care tin de considerente estetice.

Pe de alta parte, dr. psiholog Viren Swami, de la Universitatea Westminster explica rezultatele studiului prin prisma avantajului social pe care il acordam celor frumosi. “Persoanele frumoase sunt sprijinite de cei din jur, iar frumusetea le aduce din partea altora discriminare pozitiva pentru ca statistic, reusesc sa se angajze mai usor, sunt mai rar concediate si au o sanatate mai buna pentru ca au venituri mai mari care le permit o ingrijire adecvata”, subliniaza dr. psiholog Viren Swami.