para-aligator-fructul-care-sustine-frumusetea-intregului-corp

Avocado poate fi identificat printr-o varietate de termeni, de la denumirile stiintifice primite, Persea gratissima si, mai nou Persea americana, pana la termenii populari precum para aligator in China, fructul de unt in India sau marul de iarna in America de Sud.

Fructul de avocado a intrat puternic in cultura gastronomica internationala datorita continutului bogat de acizi grasi si vitamine benefice. Odata cu explorarea universului exotic si aprofundarea gradului de cunoastere a efectelor benefice pe care le au substantele nutritive din avocado, acesta a devenit nu doar preferatul nutritionistilor, ci si al specialistilor in dermatocosmetica.

Printre principalele recomandari ale acestora se numara uleiul de avocado, o forma versatila pentru numeroase ritualuri de ingrijire si infrumusetare si, in acelasi timp, delicata cu pielea.

Cuprins

Uleiul presat la rece pastreaza componentele bioactive
Frumusete pentru ten, pielea corpului, par si unghii
Fara senzatie de ten incarcat

Uleiul presat la rece pastreaza componentele bioactive

Pentru a profita de toate beneficiile componentelor bioactive ale fructului de avocado trebuie insa utilizat un ulei produs prin presare la rece. Aceasta modalitate presupune extragerea uleiului prin procedee mecanice de frictiune, fara utilizarea compusilor chimici de sinteza. In cazul presarii la rece se utilizeaza o presa mecanica, cu ajutorul careia semintele, fructele sau plantele sunt strivite pentru extragerea directa a uleiului. Pentru ca temperatura produsului poate creste in timpul presarii, mecanismul include si un sistem de racire, care sa pastreze astfel proprietatile benefice ale materiei prime utilizate.

Metoda de extractie chimica permite extinderea termenului de valabilitate la o perioada mai lunga si utilizarea unei cantitati mai mici de materie prima. Cu toate acestea, in acest tip de proces sunt utilizate si substante chimice sau temperaturi ridicate, care diminueaza continutul nutritiv.

Frumusete pentru ten, pielea corpului, par si unghii

Uleiul de avocado poate fi folosit in orice ritual de ingrijire, de la pielea sensibila a fetei, pana la cea “insetata” de hidratare a calcaielor, dar si pentru tratamente capilare sau pentru unghii.

Uleiul de avocado poate fi folosit pentru o demachiere delicata a tenului, in special in cazul pielii sensibile sau uscate, deoarece permite conservarea peliculei hidrolipidice de la suprafata pielii, pelicula ce contribuie la mentinerea hidratarii si la protejarea epidermei. De asemenea, uleiul este recomandat si pentru tenul matur care, pe masura ce se apropie de varsta de 40 de ani, isi pierde din capacitatea de lubrifiere naturala si este predispus la deshidratare.

In plus, caracterul lipofil (prezinta afinitate pentru mediul lipidic), uleiul patrunde mai usor prin stratul de sebum de la suprafata pielii si poate actiona mai in profunzime, atat pentru hidratare cat si pentru hranirea acesteia. Poate inlocui cu succes crema hidratanta sau o poate completa, in cazul tenului foarte uscat. Adauga cateva picaturi in crema hidratanta sau aplica putin ulei direct pe ten chiar inainte de crema, pentru a-i spori efectul si puterea de penetrare epidermica. Moleculele de ulei vor facilita absorbtia unor ingrediente active precum retinol, acid glicolic sau vitamina C fara a irita suprafata pielii. Tot datorita penetrabilitatii crescute, uleiul de avocado stimuleaza regenerarea si restructurarea cutanata si reduce degradarea colagenului si a elastinei cauzata de actiunea radiatiilor ultraviolete. Avand efect emolient sporit, uleiul de avocado calmeaza pielea si contribuie la hidratarea sa eficienta. Uleiul de avocado are si efect antioxidant, protejand pielea impotriva efectelor negative ale radiatiilor ultraviolete, precum imbatranirea prematura sau pigmentarea neuniforma. Avocado Pure Oil, de la Secom®, contine ulei pur de avocado presat la rece, dar si adaos de vitamina E pentru conservarea naturala a proprietatilor uleiului si efect antioxidant sporit.

Foloseste-l cu incredere pentru a oferi aceeasi ingrijire speciala si pielii corpului, mai ales pentru pielea iritata sau afectata de deshidratare severa a mainilor. Uleiul de avocado este recomandat si pentru hidratarea intensa a unghiilor si a cuticulelor, asigurandu-le elasticitate si prevenind exfolierea acestora. De asemenea, uleiul de avocado imbunatateste aspectul si rezistenta unghiilor.

Avocado este o sursa de nutrienti si pentru par, conferindu-i elasticitate, netezime si stralucire. Uleiul de avocado hidrateaza firul de par si netezeste celulele de la suprafata acestuia care, in urma actiunii factorilor de mediu si a tratamentelor chimice isi pot pierde coeziunea, rezultand un aspect tern si o textura aspra.

Fara senzatie de ten incarcat

Uleiul de avocado de calitate are o textura lejera, ce nu lasa urme uleioase si nu incarca tenul. Pentru hidratare, uleiul de avocado se aplica pe tenul curat si se maseaza usor pana la absorbtia completa. Pentru indepartarea machiajului se utilizeaza o discheta demachianta, umeda, pe care se aplica putin ulei. Se acorda o atentie deosebita zonei din jurul ochilor. Pentru ingrijirea parului se aplica cateva picaturi de ulei de avocado pe scalp si pe toata lungimea firului de par, fie uscat, fie umed. Se lasa sa actioneze cateva minute apoi se indeparteaza cu sampon si apa din abundenta. Pe corp si unghii se utilizeaza asemeni unei creme hidratante, aplicand o cantitate moderata si masand pana la absorbtie completa.

Alege Avocado Pure Oil, de la Secom®, formula naturala ce iti asigura o ingrijire delicata, completa, pentru fiecare dintre atuurile frumusetii tale.