oxigenul-optimizeaza-functiile-organismului-si-ajuta-la-vindecarea-bolilor

Stim deja ca oxigenul este esential vietii, dar mai putini sunt cei care stiu ca, de felul in care organismul foloseste oxigenul inspirat depinde adesea, sanatatea noastra. Studii numeroase arata ca leziunile neurologice care pot duce la handicap motor, la dificultati in vorbire si la alte tipuri de paralizii, pot fi corectate prin optimizarea felului in care organismul foloseste oxigenul.

Cuprins

Reduce edemele si ajuta in convalescenta
Sustine sistemul imunitar si este bactericid
De ajutor pentru creier si antitumoral

Reduce edemele si ajuta in convalescenta

Ranile se vindeca mai usor in cazul unei oxigenari optime, la fel si tesuturile ischemizate, adica tesuturile unde nu mai ajunge oxigenul prin intermediul vaselor mari de sange. Aceste tesuturi se „asfixiaza” in lipsa oxigenului, celulele mor, iar tesutul poate deveni nefunctional cu urmari dintre cele mai grave. Dar, prin imbunatatirea oxigenarii celulare se compenseaza o parte din nevoia de oxigen a tesuturilor afectate de hipoxie, fapt care determina recuperarea mai rapida a tesuturilor lezate dar si retragerea edemelor. In plus, oxigenarea celulara optima are si efect angioneogenetic, adica de formare de vase capilare noi, functionale, care ajuta la cicatrizare si la recuperarea fara sechele a tesuturilor afectate. Studiile artata ca vindecarea si regenerarea post-traumatica depinde de aportul optim de oxigen la nivelul plagii aflate in curs de vindecare. Deficitul de oxigen la nivelul respectivelor tesuturi determina perioade de recuperare mai mari, formarea de cicatrice inestetice sau vindecari disfunctionale.

Sustine sistemul imunitar si este bactericid

Oxigenarea celulara optima activeaza leucocitele, celule iminitare care contribuie la aprarea organismului si a macrofagelor care digera agentii patogeni, de aceea, oxigenarea optima conduce la imbunatatirea raspunsului imunitar. In plus, oxigenul are la nivelul celulei efect bactericid. Mai mult decat atat, spre deosebire de antibiotice, agentii patogeni nu dezvolta rezistenta la oxigen. Prin faptul ca oxigenul are rol esential in producerea energiei celulare in mitocondrii si in stocarea ei in moleculele de ATP (adenozin trifosfat), oxigenarea corecta a tesuturilor creste si vitalitaea organismului, precum si rezistenta fizica la efort.

De ajutor pentru creier si antitumoral

Performantele intelectuale depind de nivelul de oxigen folosit la nivel cerebral. Produsul Octapower™ de la Secom® contine substanta active octacosanol, extras din gemeni de grau care are efect pozitiv atat asupra afectiunilor cardiovasculare, prin reducerea nivelului de colesterol, cat si in afectiunile degenerative de la nivel cerebral precum maladiile Parkinson si Alzheimer. Substanta activa octacosanol este considerata benefica si in perioadele de surmenaj dar si in cele de efort intlectual si fizic intens. Octacosanolul este indicat in deficientele e invatare, memorare, concentrare, ADHD in bolile Parkinson si Alzheimer, in caz de effort fizic si psihic intens, in starile de oboseala cronica, stress, fibromialgie si in migrene. De asemenea, datorita faptului ca stimuleaza regenerarea, octacosanolul din Octapower™ are efect afectiuni osteoarticulare, cardiovasculare, digestive, pulmonare, renale si dermatologice. Octacosanolul din Octapower™ este si un adjuvant indicat in terapiile complementare antitumorale.
(articol actualizat la data 26-04-17)