Doar astazi, 29 martie, ai 25% reducere la minim 2 produse Childlife

Ochii au nevoie de protectie si iarna!

Ochii au nevoie de protectie si iarna!

Vulnerabili la ultravioletele reflectate de zapada, ochii au nevoie de protectie si in zilele cu multa lumina din timpul iernii. Zapada reflecta 85% din razele UV, iar cu fiecare 1000 de metri altitudine, cantitatea de radiatii UV creste cu 10%. Din aceste motive pot aparea afectiuni oculare. Oftalmia zapezii este cea mai frecventa dintre acestea.

Cuprins


Ce simptome iti arata ca ochii sufera?
Ochii copiilor sunt cei mai sensibili
Cataracta se agraveaza din cauza ultravioletelor

Ce simptome iti arata ca ochii sufera?

Simptomele expunerii excesive a ochilor la radiatiile UV pot fi mai grave sau mai usoare. Acestea merg de la sensibilitatea la lumina si lacrimarea abundenta, pana la senzatia de nisip in ochi, scaderea acuitatii vizuale si la afectarea corneei. In cazul oftalmiei zapezii, se produce o inflamatie a corneei care afecteaza vederea si creeaza disconfort la cateva ore de la expunerea la ultraviolete. Chiar daca dispare in cateva zile, ofltamia zapezii lasa in urma leziuni corneene care pot crea probleme. De aceea, este importanta purtarea ochelarilor de protectie, mai ales pe partiile de schi, snowboarding sau sanius.

Ochii copiilor sunt cei mai sensibili

In cazul sugarilor, radiatiile ultraviolete ajung in totalitate la retina, fara sa fie filtrate de tesutul ochiului, deci deteriorarea pe care o pot produce vederii poate fi mai mare. Pana in jurul varstei de 14 ani ochiul filtreaza foarte putin din razele ultraviolete, de aceea este recomandat copiii sa fie expusi la radiatiile solare cu ochelari speciali. Asadar, pentru vacantele la schi si la sanius sunt disponibili ochelarii de schi, achizitionati din raioanele de articole sportive, adaptati tuturor cerintelor pe care le implica atat efortul fizic si rezistenta la socuri, cat si protectia anti UVA si UVB. In spatiile deschise, acoperite in totalitate cu zapada, sunt recomandate lentile cu filtre UV mari, cum ar fi un grad IV de protectie. In oras se pot folosi si lentile cu grad mai mic de filtrare a ultravioletelor, respectiv II si III.

Cataracta se agraveaza din cauza ultravioletelor

Afectiuni ale ochilor deja existente se pot agrava de la cantitatea mare de lumina si de radiatii ultraviolete care intra in ochi din cauza reflectarii in zapada. Este vorba, in principal despre cataracta si despre degenerescenta maculara, care pot evolua mai rapid si mai agresiv din cauza expunerii la ultraviolete fara protectie. Daca protectia ochilor a fost deficitara, solutia de moment consta in evitarea luminii care creeaza discomfort si administrarea de picaturi cu efect lubrifiant si cicatrizant. Dar, pentru efect de durata si pentru o protectie sporita a ochilor, este important sa ai grija in mod constant de sanatatea vederii, nu doar atunci cand ochii sufera. Produsul 100% natural Lutein Eyes™ Advanced 30 capsule vegetale de la Secom® contribuie la protejarea retinei si la imbunatatirea acuitatii vizuale. Lutein Eyes™ Advanced contine doi antioxidanti extrasi din surse naturale: luteina (zeaxantina) din craite si antocianozide din afin. Acestea sunt prezente in concentratii optime: luteina 24 mg care ofera 1 mg de zeazantina si afin 60 mg pentru 22 mg de antocianozide. Lutein Eyes™ Advanced contribuie la protejarea cristalinului, a retinei si a maculei, la reducerea distrugerii vaselor de stange la nivelul retinei cauzate de excesul de radicali liberi, imbatranire, nivelul crescut al glucozei in sange, la protectia impotriva distrugerilor provocate de razele ultraviolete, precum si la cresterea acuitatii vizuale pe timp de noapte si a capacitatii de distingere a culorilor.

Produse recomandate


  • 30 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    181,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare