obezitatea-pericol-pentru-intreg-organismul

Obezitatea este o afectiune nutritionala si metabolica in care grasimea este acumulata in exces in organism, ducand la cresterea masei corporale cu minim 20% fata de greutatea normala pentru varsta si inaltimea unei anumite persoane. Obezitatea nu este doar un stigmat estetic, asa cum este considerata in majoritatea culturilor, ci reprezinta una dintre cele mai ingrijoratoare probleme de sanatate ale secolului XXI. Complicatiile pe care greutatea excesiva le cauzeaza sunt diverse si pot merge pana la consecinte grave, chiar letale.

Cuprins

Cand trebuie sa ne ingrijoreze greutatea
Complicatii cardiovasculare, diabetice, osteoarticulare si nu numai
Extractul din boabe de cafea verde, benefic pentru reducerea masei de grasime

Cand trebuie sa ne ingrijoreze greutatea

In identificarea greutatii ideale a unei persoane trebuie tinut cont de mai multi factori: inaltimea acesteia, stilul de viata si necesitatile sale. Greutatea normala este stabilita in functie de inaltime avandu-se in vedere suprafata pe care sunt distribuite kilogramele si in ce masura pot fi sustinute de sistemul osos. Pentru aceasta este calculat indicele de masa corporala (IMC), un raport intre greutatea exprimata in kilograme si inaltimea calculata in metri patrati. De asemenea, un sportiv este posibil sa aiba valori mai mari ale masei corporale, insa procentul de grasime din total sa fie mai redus decat la o persoana cu greutate medie dar care nu depune efort fizic deosebit.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a stabilit, in functie de indicele de masa corporala, urmatoarele categorii in care se poate incadra o persoana: subponderala (IMC mai mic de 18,5), greutate normala (IMC intre 18,5 si 24,9), supraponderala (IMC intre 25 si 29,9), obezitate clasa I (IMC intre 30 si 34,9), obezitate clasa II (IMC intre 35 si 39,9), obezitate clasa III (IMC peste 40).
O masa corporala peste valorile medii stabilite de Organizatia Mondiala a Sanatatii inseamna de cele mai multe ori un organism cu un procent mare de grasime si numeroase pericole pentru sanatate.

Complicatii cardiovasculare, diabetice, osteoarticulare si nu numai

Intre 50% si 90% dintre persoanele obeze sunt hipertensive. Sistemul cardiovascular este printre cele mai afectate de surplusul de kilograme, atat in ceea ce priveste cordul cat si vasele de sange. Hipertensiunea arteriala, ateroscleroza si insuficienta cardiaca sunt cateva dintre principalele consecinte negative ale obezitatii. O masa corporala cu un procent ridicat de grasime inseamna eforturi considerabile din partea inimii pentru pomparea si asigurarea bunei circulatii in ogranism. De asemenea circulatia sangelui este dificila din cauza ingrosarii arterelor pe care se depune tesut adipos. In plus, atunci cand greutatea se mareste considerabil, volumul de sange nu inregistreaza o crestere proportionala. De aceea, organismul depune eforturi suplimentare pentru a completa cantitatea de sange necesara pentru irigarea optima a intregului corp.

Obezitatea este printre principalii factori declansatori ai diabetului zaharat, afectiune ce se instaleaza la aproximativ 30% dintre persoanele cu o greutate peste medie. Asociata cu o predispozitie genetica pentru disfunctii glucidice, obezitatea dubleaza sau chiar tripleaza riscul de declansare a diabetului.

Sistemul osteroarticular este de asemenea extrem de afectat de o greutate excesiva. Oasele si articulatiile trebuie sa sustina si sa ajute la deplasarea unei mase mai mare decat cea pentru care sunt pregatite. In unele cazuri de obezitate, degradarea sistemului osteoarticular poate duce pana la invaliditate, ceea ce favorizeaza mai departe sedentarismul si cresterea in greutate. Pe langa aceste aspecte, obezitatea mai cauzeaza si probleme respiratorii, hepatice, biliare, psihice, ginecologice si oncologice.

Extractul din boabe de cafea verde, benefic pentru reducerea masei de grasime

Scaderea in greutate si diminuarea procentului de grasime din masa corporala trebuie sa fie o prioritate pentru persoanele care se confrunta cu depasirea greutatii normale. Procesul insa necesita atentie deosebita, pentru a nu provoca si alte complicatii, precum si concentrarea tuturor eforturilor pentru rezultate eficiente si de durata. Pe langa exercitii si controlul alimentatiei, procesele metabolice pot fi sustinute prin extracte naturale eficiente ce contribuie la arderea grasimilor. Green Coffee Bean, de la Secom®, este un produs 100% natural pentru reducerea masei de grasime si reglarea nivelului de glucoza din sange. Acesta contine 400 de miligrame per capsula de extract din cafea verde in stare pura, neprocesata sau prajita. Green Coffee Bean contribuie la stimularea arderii acizilor grasi, la reducerea sintezei, mentinerii si depozitarii trigliceridelor si colesterolului. De asemenea, produsul ajuta la reducerea absorbtiei glucozei la nivel intestinal, a eliberarii si stocarii acesteia in ficat, precum si la imbunatatirea sensibilitatii celulelor la insulina si la absorbtia musculara a glucozei. Green Coffee Bean este benefic si pentru mentinerea valorilor normale ale tensiunii arteriale, stimularea sistemului de aparare celulara, imbunatatirea starii de spirit si a capacitatii mentale, precum si pentru protectie hepatica.

Green Coffee Bean este doar unul dintre cele peste 200 de produse 100% naturale din portofoliul Secom®, lider de autoritate in solutii de medicina integrativa care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern. Lista completa a produselor, precum si a magazinelor Secom®, a partenerilor online, a farmaciilor si a magazinelor cu profil naturist de unde pot fi achizitionate este disponibila pe www.secom.ro. Telverde Secom® 0800 873 266 si pagina de Facebook a companiei sunt de asemenea mereu disponibile cu informatii utile.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate!