naturopatia-sau-stimularea-capacitatii-de-vindecare-a-organismului

Medicina naturopata imbina o serie de actiuni al caror scop principal este sa sprijine capacitatea de vindecare a organismului si sa ii creeze acestuia climatul optim pentru a lupta impotriva diferitelor afectiuni. Medicina naturopata o poate completa de asemenea pe cea clasica, pentru a spori eficienta tratamentului alopat.

Cuprins

Cum actioneaza medicina naturopata
Cum obtinem maximum de beneficii
Alegeti servicii profesioniste de consultanta naturopata personalizata Secom®

Cum actioneaza medicina naturopata

Abordarea generala a medicinei alopate este aceea de a elimina simptomele, atat cele fizice cat si cele psihologice. Principiul de baza al naturopatiei este, insa, increderea in forta organismului de a se apara atunci cand primeste toate elementele de care are nevoie pentru aceasta si pentru a functiona la parametri optimi. In cadrul fitoterapiei, o componenta a medicinei naturopate, pacientul este privit ca un tot. Iar metodele de tratament complementar abordate vizeaza bolnavul, nu boala acestuia, avand ca scop echilibrarea fiintei umane din toate punctele de vedere, respectiv fizic, emotional, mental si spiritual. Boala este privita ca un dezechilibru al intregului organism si nu ca un element izolat care se manifesta mai puternic intr-o anumita zona. In fitoterapie accentul cade pe identificarea si eliminarea cauzelor bolii, iar in medicina alopata pe suprimarea simptomelor afectiunii.

Principalele instrumente ale fitoterapiei sunt produsele naturale, blande cu organismul, care se asmilieaza rapid si ofera rezultate de durata. Fitoterapia, o componenta a medicinei naturopate, foloseste extracte standardizate din plante, vitamine, minerale si alti nutrienti pentru a sustine mecanismele de aparare si de refacere proprii organismului.

Cum obtinem maximum de beneficii

Pentru cele mai bune rezultate, administrarea produselor naturale este recomandat a fi efectuata in urma unei analize globale a starii de sanatate si la indrumarea unui specialist, care poate realiza un program personalizat luand in considerare unicitatea fiecarui caz.

In cadrul unei sedinte profesioniste de consultanta naturopata personalizata se evalueaza starea de sanatate atat prin documentele medicale care alcatuiesc istoricul pacientului, cat si prin alte metode de evaluare proprii, cum ar fi sisteme de investigatii computerizate, non-invazive, care interpreteaza functionarea componentelor organismului. Avantajul unei astfel de evaluari este obtinerea unei imagini complete pentru identificarea problemelor din mai multe planuri, astfel incat sa se poata actiona concomitent si sa se obtina rezultate maxime. O sedinta de consultanta naturopata profesionista include interpretarea datelor de catre specialisti cu vasta experienta in domeniu, oferirea de suport informational si elaborarea unei scheme de tratament complementar personalizat.

Alegeti servicii profesioniste de consultanta naturopata personalizata Secom®

Serviciul de Consultanta naturopata personalizata Secom® ofera cele mai eficiente solutii naturale pentru problemele dumneavoastra de sanatate si promoveaza conceptul de medicina integrativa, care presupune asocierea tratamentelor alopate cu terapiile complementare. Elaborarea programelor de terapie complementara personalizata este realizata de medici experimentati, care au la dispozitie peste 180 de produse 100% naturale, din game variate, care acopera toate ariile terapeutice. Analiza preliminara a starii de sanatate se poate efectua atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul Sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS). Sistemul EIS permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida. Serviciul de consultanta naturopata Secom® este disponibil in cadrul Centrului de Medicina Intergrativa Secom® din Bucuresti, str. Stirbei Voda nr. 150. Centrul de Medicina Integrativa Secom® are o experienta de peste 11 ani in fitoterapia stiintifica si peste 10 000 de pacienti care au inregistrat o evolutie favorabila sub tratamentele complementare recomandate. Pentru mai multe informatii accesati www.secom.ro, sectiunea Consultanta Naturopata.

Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit si la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook a companiei.