Doar astazi, 29 martie, ai 25% reducere la minim 2 produse Childlife

Miopia, frecventa la persoanele cu ochii mari

Miopia, frecventa la persoanele cu ochii mari

Specialistii oftalmologi au observat ca persoanele cu ochi mari au, pe langa un atu al aspectului fizic, un dezavantaj in ceea ce priveste acuitatea vizuala. Miopia este mai des intalnita in randul acestora.

Miopia este o afectiune in care obiectele aflate la distanta de ochi sunt neclare din cauza luminii care nu ajunge normal pana la retina. Expertii considera ca dimensiunea considerabil mai mare a globului ocular determina concentrarea luminii in fata retinei si mai putin pe aceasta. De asemenea, lumina nu patrunde pana in spatele retinei, acolo unde imaginile sunt procesate. Persoanele afectate de miopie in stadii avansate nu disting clar obiecte care sunt situate chiar si la cateva zeci de centimetri distanta.

O posibila explicatie a maririi globului ocular este lipsa luminii suficiente, cauzata in special de petrecerea timpului in interiorul casei. In copilarie este important sa asiguram o cantitate suficienta de lumina, pentru a evita cresterea in dimensiune a globului ocular. Ochii cresc pana la varsta de 20 de ani, iar dimensiunea medie de la spatele pana in fata ochiului este de 24 de milimetri. Orice valoare peste aceasta, chiar si de 1 milimetru, inseamna prezenta miopiei. In anumite cazuri, este posibil ca globul ocular sa fie considerabil marit si, deci, sa se instaleze miopia, la varste mici, ca de exemplu cinci ani.

O cercetare publicata de University of Cambridge in anum 2011 arata ca pentru fiecare ora pe saptamana pe care alegem sa o petrecem in afara casei, in lumina naturala, riscul de a fi afectati de miopie scade cu 2%.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare