micul-dejun-scade-riscul-de-infarct-la-barbati

Un orar de masa bine stabilit poate ajuta la reglarea metabolismului si la prevenirea bolilor cardiace. Potrivit unei cercetari care a aparut in publicatia “Circulation”, mesele regulate pot de exemplu sa stabilizeze nivelul de zahar din sange si, astfel, sa reduca riscul unei persoane de a suferi un atac de cord.

O cercetare efectuata in Statele Unite a analizat starea de sanatate a aproape 27.000 de barbati cu varsta intre 45 si 82 de ani. Pe parcursul a 16 ani, subiectii au raspuns la o serie de intrebari privind obiceiurile lor alimentare. De asemenea, dintre acestia, aproape 1.600 au suferit un eveniment cardiac in perioada in care au fost realizate cercetarile.

In urma analizei rezultatelor, cercetatorii au descoperit ca barbatii care nu luau micul dejun aveau un risc cu 27% mai mare de a face un atact de cord sau de deces din cauza unor afectiuni cardiace coronare. De asemenea, specialistii au observat ca cei care nu consumau alimente dimineata erau de varsta mai mica si, de cele mai multe ori, erau fumatori, angajati cu norma intreaga, necasatoriti, consumau mai mult alcool si erau mai putin implicati in activitati psihice.

Cercetatorii au concluzionat, in baza datelor culese, ca renuntarea la masa de dimineata sau cina la ore foarte inaintate declanseaza modificari in metabolism care cresc riscul de afectiuni cardiace.