DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

Menopauza afecteaza concentrarea femeilor

Menopauza afecteaza concentrarea femeilor

O problema pe care femeile aflate in perioada de menopauza o acuza frecvent este faptul ca uita diverse lucruri. Potrivit unor cercetari recente, la menopauza, capacitatea de memorare si de a indeplini anumite sarcini scade cu 40% din cauza schimbarilor prin care trece organismul.

Una dintre patru femei intampina dificultati in a-si aminti anumite aspecte si se poate concentra mai greu. Iar sarcinile zilnice de acasa si de la birou sunt mai greu de indeplinit pentru multe dintre acestea. Dificultatile de memorare duc mai departe la deconcertare si, implicit, la o productivitate mai scazuta. Scaderea nivelului de estrogen la menopauza, un hormon secretat de ovare, poate afecta regiuni ale creierului implicate in procesele de memorare si concentrare. Pe langa fluctuatiile nivelului anumitor hormoni in organism, o alta posibila cauza a memoriei slabe este lipsa somnului din cauza valurilor de caldura. Problemele de concentrare, sustin cercetatorii, se manifesta de asemenea si in randul femeilor mai tinere in anumite perioade ale lunii. De exemplu, femeile au rezultate mai bune in perioada dinaintea ovulatiei, cand nivelul de estrogen este mai ridicat.

Informatiile au fost obtinute din studii care au analizat starea femeilor din Statele Unite. Unul dintre acestea a fost realizat in 2001 si a avut 12 450 de subiecti, iar un al doilea a cuprins 16 000 de persoane de sex feminin.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare