medicina-complementara-imbunatateste-calitatea-vietii-persoanelor-diagnosticate-cu-cancer
Bucuresti, 8 mai, 2012. Medicina complementara creste calitatea vietii persoanelor diagnosticate cu cancer de san metastazat, refractar la tratamentul alopat, arata cel mai recent studiu clinic randomizat, dublu-orb, controlat placebo, realizat asupra produsului natural complementar antitumoral Tien Hsien Liquid, marca Feida Union, importat in Romania, in exclusivitate de Secom®.

Studiul a fost efectuat sub indrumarea Prof. Dr. King-Jen Chang - Coordonator stiintific studii clinice in cadrul Spitalului Universitar din Taipei, Taiwan si coordonat de Dr. Wen-Hung, Kuo – Coordonator executiv al studiului clinic efectuat pe produsul Tien Hsien Liquid, Sef sectie chirurgie oncologica, Spitalul Universitar din Taipei, Taiwan.

Studiul clinic a demonstrat siguranta si eficienta produsului Tien Hsien Liquid in cazul persoanelor diagnosticate cu cancer de san metastazat, refractar la tratamentul alopat, carora le-a fost administrat produsul 100% natural Tien Hsien Liquid (THL). Tien Hsien Liquid este un supliment alimentar natural ce contine 12 extracte din plante si ciuperci medicinale rare.

Studiul clinc s-a desfasurat in perioada iunie 2009-iunie 2011 si a inclus 63 de femei cu varste intre 20 si 80 de ani care au avut confirmarea histologica sau citologica a cancerului de san cu metastaze si o evolutie nesatisfacatoare dupa tratamentul primar sau de recuperare (mai exact, dupa chimioterapie, radioterapie, chirurgie sau alte terapii conventionale precum imunoterapia). Toate persoanele incluse in studiu aveau o speranta de viata de cel putin 4 saptamani.

Produsul Tien Hsien Liquid a fost administrat oral, o fiola de 20ml, de 3 ori pe zi, timp de 24 de saptamani. Grupul de control a primit cate o fiola de placebo de 20ml de 3 ori pe zi, timp de 24 de saptamani.

Comparativ cu grupul placebo, grupul caruia i-a fost administrat Tien Hsien Liquid a raportat o imbunatatire a starii generale de sanatate (GHS) si a calitatii vietii (QOL) de la momentul includerii in studiu pana la finalizarea acestuia. Astfel, pacientii din grupul THL au raportat o crestere a calitatii vietii si o imbunatatire generala a sanatatii cu 41,7 % fata de starea lor de la momentul includerii in studiu, comparativ cu grupul placebo care a raportat o scadere a calitatii vietii si a starii generale de sanatate cu 33,3% fata de momentul inscrierii in studiul clinic.

Rezultatele privind eficienta administrarii Tien Hsien Liquid asupra calitatii vietii au fost evaluate folosind Chestionarul EORTC-QLQ-C30 elaborat de Organizatia Europeana pentru Cercetarea si Tratamentul Cancerului si Chestionarul specific Cancerului de San – BR23.

Concluziile studiului clinic confirma rezultatele studiilor observationale desfasurate in ultimii 10 ani si atesta faptul ca administrarea produsului Tien Hsien Liquid, o fiola, de trei ori pe zi, timp de 24 de saptamani imbunatateste in mod semnificativ calitatea vietii persoanelor diagnosticate cu cancer de san metastazat, refractar la tratamentul alopat. De asemenea, produsul a prezentat efect adaptogen si a redus efectele secundare ale terapiei sistemice. Mai mult, Tien Hsien Liquid a avut si efect imunomodulator asupra limfocitelor. Rezultatele studiului indica si faptul ca administrarea produsului nu a avut efecte secundare periculoase pentru pacient, de aceea este considerat un tratament complementar sigur si eficient pentru pacientii cu cancer de san metastazat refractar la terapiile conventionale.

Persoanele incluse in acest studiu clinic nu au primit tratament conventional timp de 2 saptamani inainte de debutul cercetarii si nici pe durata acesteia. Prin urmare, administrarea complementara are efecte pozitive cu un impact si mai puternic in privinta cresterii calitatii vietii.

Rezultatele acestui studiu clinic sunt recunoscute de institutii internationale, inclusiv de Institutul National de Cancer (NCI) din SUA si au fost publicate pe website-urile www.clinicaltrials.gov si www.pubmed.gov .

In acest moment utilizarea terapiilor complementare este in ascensiune, in special in randul pacientilor cu boli grave. Se estimeaza ca peste 90% din femeile cu cancer de san utilizeaza terapii complementare si ca cea mai raspandita utilizare o reprezinta administrarea de suplimente alimentare. Motivele pentru care aceste persoane aleg medicina integrativa sunt: detoxifierea organismului de substante cancerigene, cresterea nivelului de oxigen si a ratei de folosire a acestuia la nivel celular (celulele canceroase sunt anaerobe), stimularea drenarii limfatice, reglarea imunitatii si datorita efectului adaptogen.

Produsul Tien Hsien Liquid de la Secom® favorizeaza inhibarea tumorilor in toate stadiile de evolutie (initiere, declansare si proliferare) prin urmatoarele efecte adjuvante antitumorale: ajuta la mentinerea structurii normale a ADN-ului in procesul de diviziune celulara prin inducerea apoptozei celulelor cu alterari genetice potential maligne si prin stimularea producerii factorului de necroza tumorala (TNF), reduce angiogeneza tumorala (dezvoltarea retelei sanguine specifica tumorilor), are efect antimutagenic stimuland diferentierea celulara normala.

Produsul Tien Hsien Liquid de la Secom® este antioxidant, detoxifica organismul de substantele cancerigene, stimuleaza drenarea limfatica ÅŸi actioneaza sinergic cu chimio ÅŸi radioterapia prin amplificarea efectelor pozitive ÅŸi prin reducerea efectelor secundare: voma, diaree, ulceratii, anemie, leucopenie, trombocitopenie, fibrozare tisulara, depresie, caderea parului etc.

Compania Secom® este prezenta din 1997 pe piata de suplimente alimentare si ofera cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate prin intermediul celor 9 branduri internationale, asupra carora detine exclusivitate in Romania: Nature's Way®, Solaray®, Childlife Essentials®, Jarrow Formulas®, China-Japan Feida Union®, Essiac Int'l Canada®, Mushroom Wisdom®, Boericke & Tafel® si KAL®.

Secom® colaboreaza cu cei mai mari producatori de suplimente alimentare din lume, importand in exclusivitate peste 140 de produse care acopera o gama variata de afectiuni. Produsele Secom® sunt 100% naturale si se disting prin concentratia optima de substante active si materia prima de calitate superioara utilizata. Suplimentele alimentare Secom® sunt originale, ofera biodisponibilitate maxima si se adreseaza atat adultilor cat si copiilor. Mai multe detalii despre produsele Secom® puteti afla accesand www.secom.ro.