📢Ultima zi cu 15% reducere la achizitii de min. 200 de lei

Mancatul in familie poate preveni aparitia obezitatii

Mancatul in familie poate preveni aparitia obezitatii

Obezitatatea este o afectiune din ce in ce mai raspandita in randul copiilor si adolescentilor, cu grave repercursiuni asupra sanatatii la maturitate. Este cunoscut faptul ca alimentatia nesanatoasa si sedentarismul sunt principalele cauze care determina incidenta tot mai ridicata a obezitatii la copii si adolescenti. Luarea unei mese pe zi in familie previne aparitia obezitatii atat in copilarie, dar si mai tarziu atunci cand copilul devine adult, arata datele celui mai recent studiu efectuat de un grup de cercetatori de la Universitatea din Minnesota si Universitatea Columbia, citat de ScienceDaily.

Acestia au studiat pe parcursul a zece ani obiceiurile alimentare, activitatea fizica si psihica a unui numar de 2.287 de adolescenti. Potrivit studiului, 51% dintre subiectii studiati erau supraponderali, iar 22% obezi. Dintre cei care au raspuns ca n-au luat niciodata, in adolescenta, masa in familie, 60% au ajuns supraponderali si 29% obezi, in urmatorii zece ani.

Cu cat mesele in familie sunt mai frecvente, cu atat incidenta aparitiei obezitatii la copii era mai scazuta. Aceasta concluzie este valabila indiferent de culoarea pielii si rasa, subliniaza cercetatorii. Mesele in familie sunt benefice deoarece sunt mult mai sanatoase, transmit un model pe care-l preia copilul/adolescentul si au o componenta afectiva. “Parintii trebuie sa stie ca pana si una sau doua mese pe saptamana in familie sunt binevenite si sanatoase deoarece copiii sunt expusi unui model de alimentatie sanatos, creand deprinderi sanatoase de viata la viitorii adulti”, sustine dr. Jerica M. Berge in “The Protective Role of Family Meals for Youth Obesity: 10-Year Longitudinal Associations”, The Journal of Pediatrics, 2014.

Studiul integral: The Journal of Pediatrics

Produse recomandate


  • 237ml (gust de ca...
    Pret obisnuit
    121,00 lei
  • 100 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    104,00 lei
  • flacon cu 71 g pu...
    Pret obisnuit
    145,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare