l-arginina-reduce-disfunctia-erectila

Arginina este un aminoacid cunoscut stiintific sub numele de L-arginina si indeplineste mai multe functii in organism: ajuta la cicatrizarea ranilor, mentine sanatatea ficatului, este folosit de organism pentru formarea proteinelor si ajuta la consolidarea apararii impotriva infectiilor.
Arginina este prezenta in carnea rosie, in carnea de pui, de peste si in produsele lactate, dar dieta nu este o sursa suficienta. De aceea, sunt indicate suplimente naturale care sustin sanatatea sistemului cardiovascular.

Cuprins

Cum actioneaza
De ajutor in disfunctii erectile
Creste libidoul si fertilitatea masculina
Contribuie la definirea musculaturii si creste rezistenta la efort
Suplimentele sunt sursa ideala de arginina

Cum actioneaza?

Arginina este folosita de organism intr-o multime de procese, dar cel mai important efect se datoreaza faptului ca este transformata in corp in oxid nitric, un neurotransmitator care “comanda” relaxarea vaselor de sange si, implicit, vasodilatatia. Acest beneficiut este de ajutor intr-o multime de afectiuni care constau in afectarea circulatiei sanguine. Simptomele deficitului de arginina includ caderea parului, dificultate in vindecarea ranilor, constipatie, iritatii la nivelul pielii si “ficat gras”.

De ajutor in disfunctii erectile

Barbatii cu nivel scazut de oxid nitric in sange si in urina sufera de disfunctii erectile, dar pot beneficia de tratament complementar cu suplimente cu L-arginina. Pentru că are efecte pozitive asupra sistemului circulator, in mod indirect, arginina ajuta si la cresterea performantelor sexuale ale barbatilor. Asadar, disfunctiile erectile care se manifesta pe fondul bolilor cardiovasculare, precum si a diabetului se pot corecta cu ajutorul suplimentelor cu arginina.

Creste libidoul si fertilitatea masculina

In egala masura, arginina stimuleaza productia de testosteron, hormon sexual masculin care are efect vasodilatator, stimuleaza circulatia sanguina si oxigenarea organelor sexuale. Din aceste motive, arginina creste libidoul, ajuta la mentinerea erectiei si are un rol important chiar si in procesul spermatogenezei. Mai exact, creste calitatea spermei deoarece 80% din lichidul seminal este arginina, iar un eventual deficit conduce la scaderea fertilitatii, sau chiar la sterilitate. L-Arginine ajuta la prevenirea acestor afectiuni si la reducerea infertilitatii masculine.

Contribuie la definirea musculaturii si creste rezistenta la efort

Barbatii sunt mai sexy daca folosesc suplimente cu arginina fiindca substanta participa la sinteza proteinelor, mentine masa musculara si sustine definirea musculaturii. Mai mult, un studiu coordonat de specialistul Stephen Bailey de la Universitatea Exeter din Devon, Marea Britanie, a evidentiat faptul ca suplimentele cu arginina cresc rezistenta la efort fizic prelungit, precum si performantele atletilor. Voluntari de sex masculin cu varste cuprinse intre 19 şi 38 de ani, după ce au luat un supliment cu L-arginina au inregistrat o crestere semnificativa a rezistentei in timpul antrenamentelor de intensitate mare in comparatie cu voluntarii care au primit un supliment placebo. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca oxidul nitric produs in corp de ingerarea argininei a redus consumul de oxigen necesar organismului si a condus la imbunatatirea semnificativa a rezistentei.

Suplimentele sunt sursa ideala de arginina

La maturitate, arginina nu se mai secreta in corp in cantitati suficiente. De aceea, este recomandata completarea cu suplimente alimentare naturale. Produsul natural L-Arginine de la Secom® contine 1000 mg L-arginina, care asigura protectie hepatica, cardiovasculara si renala. Mai mult, sustine hormonii care stimuleaza regenerarea si refacerea tesuturilor si a organelor. In plus, contribuie la mentinerea tonusului muscular, a rezistentei osoase, a integritatii pielii si accelereaza vindecarea plagilor rezultate din arsuri sau din interventii chirurgicale. Consumul de arginina este contraindicat gravidelor, persoanelor care suferă de schizofrenie si celor cu herpes.
(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate

loader
L-Arginine 1000mg

30 tablete RapidSolv®

43.00 lei
In stoc