📢Ultima zi cu -20% la achizitii de minimum 250 de lei!

Intoleranta la gluten

Intoleranta la gluten

Alimentele pe care le consumam au o influenta directa asupra nivelului de energie, asupra starii de confort si asupra sanatatii per total. Daca din alimentatie lipsesc nutrimenti importanti, organismul va resimti lipsa acestora si functionarea sa normala va fi perturbata. Exista insa si situatii in care trebuie sa evitam consumarea anumitor categorii de alimente pentru ca acestea nu sunt benefice pentru organismul nostru.

Cuprins

Intoleranta sau alergie?
Intoleranta la gluten, o problema frecventa
Ce putem face?

Intoleranta sau alergie?

Pentru a functiona la parametrii optimi organismul are nevoie de o varietate de nutrimenti. De aceea, specialistii recomanda o alimentatie diversificata, bazata atat pe vegetale, pentru antioxidanti, vitamine, minerale, cat si pe produse animale, necesare in special pentru proteine si anumite minerale.
Organismul transforma hrana primita in energie prin procese complexe de descompunere si transformare, procese denumite generic digestie. Anumite persoane au insa dificultati in digestia unor categorii de nutrimenti din cauza unei cantitati insuficiente sau a lipsei complete a anumitor enzime implicate in acest proces. Incapacitatea de a digera complet sau partial anumite alimente se numeste intoleranta alimentara. Aceasta se deosebeste de alergia alimentara, situatie in care organismul percepe anumite alimente ca fiind periculoase si declanseaza mecanismele de aparare impotriva acestora.

Intoleranta la gluten, o problema frecventa

Intoleranta la gluten este printre cel mai des intalnite forme de intoleranta alimentara. Glutenul este o proteina continuta in special de cereale precum graul secara sau orzul. Dintre acestea, cel mai des utilizat in alimentatie este graul, planta folosita adesea pentru prepararea painii, pastelor sau biscuitilor. Intoleranta la gluten se poate manifesta prin forme mai usoare, cu simptome trecatoare, sau forme mai grave, cu manifestari puternice (boala celiaca).

Simptomele intolerantei la gluten difera de la o persoana la alta, in functie de specificul fiecarui organism. De cele mai multe ori aceasta poate fi recunoscuta prin aparitia unor manifestari neplacute la nivel digesiv, si nu numai, in urma consumarii produselor cerealiere cu continut de gluten. Durerile si crampele abdominale, balonarea, crizele alternative de diaree si de constipatie sunt cateva dintre problemele cauzate de intoleranta la gluten. Pe langa acestea mai pot aparea si stari de oboseala, de greata sau varsaturi. Scaderea brusca in greutate, urticaria, problemele gingivale si dentare sau caderea parului sunt alti indicatori ai acestei probleme alimentare.

Ce putem face?

Este recomandat ca persoanele cu intoleranta la gluten sa evite consumul de produse care contin aceasta proteina, alimente pe baza de grau, secara sau orz. Pot fi introduse in alimentatie produse pe baza de hrisca, malai, qinoa, mei sau substitute precum painea sau pastele din porumb, orez, cartofi sau tapioca. Impotriva intolerantei la gluten sunt benefice si suplimentele alimentare cu probiotice, care ajuta la descompunerea acestei proteine. De asemenea, studii efectuate in Finlanda arata ca probioticele reduc efectele negative ale glutenului la nivelul celulelor intestinale.

Produsul Jarro-Dophilus®+FOS, 100 capsule, de la Secom® este un simbiotic de ultima generatie cu rol principal in echilibrarea florei organismului. Jarro-Dophilus®+FOS contine 3,4 miliarde de bacterii probiotice, pentru o repopulare optima a florei microbiene. Produsul are in compozitie 6 tuplini patentate, 4 Lactobacillus si 2 Bifidobacterium, care actioneaza asupra cat mai multor tipuri de agenti patogeni. Adaosul de prebiotice potenteaza efectele probioticelor, prin contributia lor la cresterea nivelului de Bifidobacterium longum, si au rol in asigurarea unei actiuni cat mai eficiente a probioticelor pana la nivelul colonului. Prebioticele FOS, de asemenea, contribuie la reducerea acumularilor de toxine, la accelerarea descompunerii alimentelor ingerate, facandu-le mai usor de asimilat si la reducerea nivelului de endotoxine, substante care pot cauza declansarea anumitor boli autoimune. Jarro-Dophilus®+FOS ajunge pana la 100 de zile de administrare.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.
Secom® este compania romaneasca lider de autoritate in solutii de medicina integrativa care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern. Portofoliul Secom® acopera toata gama de afectiuni, cuprinzand peste 180 de produse 100% naturale, o mare parte unice pe piata din Romania: vitamine si minerale, extracte standardizate din plante, fructe si legume, formule fito-homeopate, ciuperci medicinale, extracte glandulare, aminoacizi, enzime, probiotice si prebiotice, o linie speciala de produse pentru copii si creme medicinale.

Demersul medicinei integrative este sustinut prin produse naturale exceptionale, studiate stiintific si prin servicii de consultanta de specialitate. Astfel, Centrul de Medicina Integrativa Secom® ofera cele mai eficiente solutii naturale personalizate, aplicand conceptul de medicina integrativa care presupune asocierea tratamentelor alopate cu terapiile complementare. Experienta de peste 11 ani in fitoterapia stiintifica si cei peste 10 000 de pacienti, cu o gama larga de afectiuni, cu rezultate favorabile sub tratamentele complementare recomandate contureaza imaginea de autoritate in domeniu a companiei.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare