gripa-e-mai-bine-sa-o-previi-nu-astepta-sa-o-tratezi

Iata ca am intrat in sezonul rece mai devreme decat ne asteptam si ne intrebam daca organismul nostru este pregatit sa faca fata virozelor din aceasta perioada. Este atat de simplu uneori sa avem grija de noi, remediile sunt usor de cules, natura ne ofera tot ce-i mai bun pentru a ne pune la adapost sanatatea. Din pacate aceste remedii nu se culeg din copac sub forma de pilule, ci trebuie atent selectate, cantarite si consumate pentru a avea portia de sanatate din fiecare.

La baza unei armonii si a unui echilibru fizic stabile, sta un sistem imunitar puternic. In mod normal, fiziologic vorbind, omul are o imunitate naturala fata de majoritatea microbilor din mediul ambiant. De aceea, cand aceasta este afectata, pericolul ne paste la tot pasul. Printre afectiunile care apar in special din cauza unui sistem imunitar slabit, in aceasta perioada trebuie sa ne aparam si sa ne ferim de gripa.

Gripa este cea mai contagioasa viroza respiratorie. Se poate spune ca a devenit din ce in ce mai dificil de tratat si chiar si de prevenit, in special gripa data de virusul tip A, despre care se spune ca are "capacitatea de a-si schimba haina"; acesta inseamna ca nu mai poate fi recunoscut de anticorpii persoanelor care au mai venit in contact cu virusul. Este raspunsul la intrebarea: "De ce m-am imbolnavit din nou, desi am mai avut aceasta afectiune sau chiar daca mi-am facut vaccinul anti-gripal?"

Revenind la ce spuneam anterior, ca este mai bine sa prevenim din timp, trebuie inteles ca un organism cu o "imunitate de fier" are bariere de neclintit. Toate elementele de care avem nevoie pentru reglarea si intarirea sistemului imunitar ne sunt la indemana, le gasim in alimente (fructe, legume), intr- un stil de viata sanatos, un program echilibrat de convietuire a tuturor sistemelor din organismul nostru. Sistemul imunitar este strategic alcatuit din sapte componente: circulator, limfatic, epidermic, respirator, sistemic, celular, digestiv. Apararea fiecaruia dintre acestea este esentiala in pastrarea unui sistem imunitar stabil.

Mineralele sunt si ele foarte importante in aceasta perioada si nu numai, auzim frecvent de nocivitatea anumitor minerale consumate neadecvat, sau de ingerarea anumitor suplimenti ce contin minerale, datorita faptului ca luate fara o protectie gastrica deregleaza aparatul digestiv. Recomandarea este sa fie alesi acei suplimenti alimentari ce contin minerale chelatate. Chelatarea este procesul de transformare a mineralelor si oligoelementelor in substante usor digerabile pentru a nu deregla digestia.

Ca metode de prevenire ce au ramas in istoria naturopatiei, stau retetele din cele mai stravechi timpuri conform carora au fost utilizate anumite plante ce au ramas si azi principala sursa de intarire a sistemului imunitar. Printre acestea, sa amintim leacurile cu usturoi, rozmarin, aloe, papadie, urzica, sfecla, patrunjel, fructe de padure si acestea sunt doar cateva din multitudinea de remedii oferite de natura. De asemenea, ciupercile au fost folosite ca leac inca din antichitate, vindecand diverse afectiuni, printre care si cele de origine respiratorie, ciupercile consolideaza sistemul imunitar in special prin protejarea proteinelor organismului.

Cu ce anume se hraneste sistemul nostru imunitar?

Cu vitamine, minerale, enzime, antioxidanti, aminoacizi, acizi grasi esentiali si multe altele. Din pacate, oricat ne-am stradui, nu reusim sa consumam suficient din anumite alimente care sa ne ofere pretioasa portie de care avem nevoie zilnic din acesti compusi. Asa au aparut pe piata suplimentii alimentari, "produse naturale pentru sanatate" SECOM cu raspuns si rezolvarea multor probleme.

SYSTEMWELL® Ultimate Immunity – cel mai puternic si eficient produs natural cu actiune imunostimulatoare, intareste toate cele sapte componente ale sistemului imunitar: circulator, limfatic, respirator, epidermic, sistemic, celular, digestiv. In compozitia acestora intra elemente esentiale care contribuie la intarirea sistemului imunitar: vitamine si minerale, extracte din plante si ciuperci medicinale, aloe vera, complex de probiotice si altele. Combinatia acestor ingrediente nu a fost facuta intamplator, fiecare avand un rol insemnat in reglarea unuia dintre cele sapte sisteme si impreuna la echilibrarea acestora.

ALIVE!® (fara fier) – este un meganutrient cu o compozitie unica, 100% naturala, care mentine un nivel maxim de sanatate, imunitate si energie. Se stie ca un stil de viata sanatos, cu energie suficienta pentru a putea lupta impotriva factorilor nocivi externi, este unul dintre principalele metode preventive ale virozelor. Nutrientii din ALIVE! (fara fier) se absorb in circuitul sanguin in mai putin de 20 de minute, adica de 5 ori mai repede decat in cazul altor produse similare. Contine: 16 vitamine, 13 minerale chelatate cu aminoacizi, 24 extracte de fructe si legume procesate astfel incat sa- si mentina calitatile, puterea enzimatica si antioxidanta, 13 extracte din plante verzi, 18 aminoacizi, 12 enzime digestive, 10 acizi grasi esentiali, 12 extracte de ciuperci medicinale chinezesti si japoneze testate in laborator pentru asigurarea puritatii si eficientei.
(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate