fosfatidilcolina-ne-ajuta-creierul-si-protejeaza-ficatul

Fosfatidilcolina este o substanta vitala pentru celulele organismului. La nastere si in primii trei ani de viata, concentratia de fosfatidilcolina in membranele celulare ajunge la 90%. Ulterior scade si ajunge la numai 10% in cazul persoanelor in varsta. De aceea, specialistii spun ca un aport constant de fostfatidilcolina ar incetini procesele de degradare celulara.

Cuprins

Mentine memoria vie
Are grija de ficat
Asa previi degradarea creierului

Mentine memoria vie

Fosfatildicolina este un fosfolipid. Spre deosebire de fosfolipidele simple, fosfolipidele esentiale inclusiv fosfatildicolina contin si acizi grasi esentiali, adica Omega 3 si Omega 6, recunoscuti pentru efectul pozitiv asupra sanatatii organismului si, in special, pentru implicarea in dezvoltarea sanatoasa a creierului.

Din fosfatildicolina se sintetizeaza in organism acetilcolina, substanta vitala pentru mebranele celulare, dar si pentru functionarea memoriei, a sistemului nervos si a muschilor. Acetilcolina este un neurotransmitator care favorizeaza comunicarea intre celulele nervoase si care permite imbunatatirea transmiterii influxului nervos in creier. Pentru ca fosfatildicolina mentine si sanatatea invelisului de mielina al neuronilor, care are un rol cheie in transmiterea impulsurilor nervoase, modifica emotiile, starea de spirit dar si puterea de memorare si de concentrare.

Are grija de ficat

De asemenea, din fosfatildicolina, organismul sistetizeaza colina, o vitamina din spectrul B, prezenta in fiecare celula a ficatului. Prin urmare, un aport optim de fostatildicolina asigura si o buna functionare a ficatului, centrul de detoxifiere a organismului. In momentul de fata, fosfatildicolina este folosita ca adjuvant in mai multe afectiuni hepatice precum hepatitele virale, cirozele si chiar si in intoxicatia hepatica cu alcool. Fara colina, grasimea se acumuleaza in ficat si ii blocheaza functionarea. Iar persoanele cu deficit de colina prezinta tulburari de functionare a ficatului dar si a rinichilor. De asemenea, studiile arata ca defcitul de fosfatildicolina conduce la un nivel crescut de coelsterol si, implicit, creste riscul de ateroscleroza.

Asa previi degradarea creierului

Memoria buna si atentia pot fi mentinute, chiar si la varste inaintate cu ajutorul nutrientilor care hranesc celula nervoasa si previn degradarea creierului. Produsul natural Neuro Optimizer® de la Secom®, contine ingrediente care sustin metabolismul cerebral, precum citidina, fosfatidilcolina si L-Glutamina si alte ingrediente precum acetil L-Carnitina si taurina care asigura protectie antioxidanta impotriva distrugerilor neuronilor cauzate de radicalii liberi. Este bine sa stii ca celula nervoasa are in componenta 30% fosfatidilcolina, a carei productie este stimulata de Neuro Optimizer® si ca, de asemenea, produsul favorizeaza productia de neurotransmitatori precum adrenalina, acetilcolina, dopamina, noradrenalina, substante implicate in cresterea performantelor intelectuale si in mentinerea concentrarii optime pe durata efortului intelectual.
(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate