flora-bucala-poate-fi-implicata-in-aparitia-migrenelor

Anumite modificari de la nivelul florei microbiene din cavitatea bucala pot determina aparitia migrenelor. Cercetatorii University of California din San Diego Health Sciences au studiat relatia pornind de la observatia comuna, neverificata stiintific, potrivit careia anumite alimente precum ciocolata, carnea sau vinul determina o crestere a intensitatii si frecventei migrenelor. Potrivit studiilor recente majoritatea persoanelor care acuza migrene au in structura florei bucale un numar mai mare de bacterii care degradeaza nitratii. Acestia se gasesc in anumite tipuri de carne procesata si in frunzele unor legume. Sub influenta bacteriilor din cavitatea bucala nitratii pot fi convertiti in nitriti, care intra in fluxul sangvin, fiind transformati ulterior in oxid nitric, un gaz care are un impact considerabil asupra organismului nostru.

Oxidul nitric se gaseste si intr-o serie de medicamente recomandate pentru probleme cardio-vasculare. Acesta are rolul de a relaxa vasele de sange, iar 4 din 5 persoane care l-au administrat au acuzat migrene.

Studiul inca este in derulare, pentru a se masura cat de mult influenteaza modificarile in flora bucala concentratia de oxid nitric din sange.

Sursa: ScienceDaily