factori-care-modifica-tensiunea-arteriala

Datoram circulatia sangelui unei diferente de presiune intre sistemul arterial si sistemul venos. Diferenta de presiune este generata de actiunea de pompare a sangelui in aorta si arterele mari, realizata de catre inima prin contractia ventriculului stang. Aceasta actiune mai este cunoscuta, in acceptiune larga, si ca tensiune arteriala.

Tensiunea arteriala creste sau scade in functie de nutrientii pe care ii ingeram, de activitatea pe care o desfasuram si de natura evenimentelor prin care trecem.

Cuprins

Alimentatia, importanta pentru o tensiune arteriala in limite normale
Anumite exercitii fizice pot scadea sau creste tensiunea
Trairile de peste zi si somnul influenteaza tensiunea

Alimentatia, importanta pentru o tensiune arteriala in limite normale

Anumite alimente cresc tensiunea arteriala (au efect hipertensiv), in timp ce altele au efect invers, hipotensiv. De exemplu, preparatele prajite, cafeaua cu cofeina, alimentele grase sau bauturile alcoolice cresc tensiunea arteriala, iar fructele acre sau verzi, cerealele, lactatele, pestele si legumele o scad. Persoanele care se afla sub sau peste valorile normale ale tensiunii arteriale pot urma o anumita dieta care sa ajute la reglarea tensiunii. Valorile normale ale tensiunii arteriale sunt considerate cele care se afla in intervalul 90 mmHg si 140 mmHg. Atentie insa, este important ca dieta sa fie adoptata in urma recomandarii unui specialist si sa fie bazata pe alimente sanatoase.

Anumite exercitii fizice pot scadea sau creste tensiunea

Exercitiile fizice sau alte activitati care solicita mult musculatura cresc tensiunea arteriala, intrucat in cazul efortului fizic puternic inima pompeaza catre muschi mai mult sange. Anumite activitati insa pot genera scaderea tensiunii arteriale, sustin cercetari recente. O plimbare in ritm normal este una dintre acestea. Astfel, un program format din exercitii adapte la nevoile fiecarei persoane este o alta modalitate de a regla tensiunea arteriala.

Trairile de peste zi si somnul influenteaza tensiunea

Emotiile puternice cauzate de evenimente neplacute, periculoase, de sperieturi sau de momente de bucurie extrema ridica de asemenea nivelul tensiunii arteriale. Stresul, de asemenea, ridica nivelul tensiunii. In schimb, un somn adanc, de calitate, pune organismul intr-o stare latenta care include scaderea tensiunii arteriale. In plus, anumite parti ale creierului care controleaza starea somnului sunt implicate si in secretia de hormoni si alte elemente care influenteaza tensiunea arteriala.

Unii dintre factorii mentionati pana acum influenteaza tensiunea arteriala doar temporar, insa altii provoaca modificari pe termen lung si pot duce la afectiuni cardiace. Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai frecvente afectiuni la momentul actual si are extindere globala. Daca nu acordam atentie acestui aspect consecintele pot fi grave. Accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic si leziunile rinichilor, creierului sau ochilor sunt cateva dintre problemele grave care pot fi evitate prin controlarea tensiunii arteriale.

Pe langa o alimentatie corespunzatoare, un somn odihnitor si exercitii fizice adecvate, pentru a ajuta organismul sa regleze tensiunea arteriala pot fi folosite si suplimentele alimentare.

L- Arginine 30 de tablete Rapid-Solv® de la Secom® este protector hepatic, cardiovascular si renal. Suplimentul L-Arginine, 100% natural, contine 1000 mg de arginina per tableta. Arginina este un aminoacid care la copii se obtine exclusiv prin aport extern, iar in cazul adultilor poate fi produs in organism, dar in cantitate insuficienta. Produsul contribuie la sustinerea functiilor hepatice, cardiovasculare si renale. Deoarece arginina ajuta la formarea oxigenului nitric care dilata, relaxeaza si mentine elasticitatea vaselor sanguine, L-Arginine are efect pozitiv in reglarea nivelului tensiunii arteriale si contribuie la sustinerea circulatiei periferice si la oxigenarea muschiului cardiac.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro, la sectiunea Parteneri.

De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Medicina Integrativa Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.

Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook a companiei.
(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate

loader
L-Arginine 1000mg

30 tablete RapidSolv®

43.00 lei
In stoc