fa-cunostinta-cu-doua-superfructe-care-iti-sustin-sanatatea

Açai (Euterpe oleracea) este un palmier care creste in padurile amazoniene, iar fructele de açai sunt considerate superfructe datorita capacitatii antioxidante. Pe de alta parte, grapefruit-ul, mai putin exotic decat açai, dar cu efecte antioxidante care aduc multiple beneficii organismului, face parte din aceeasi categorie a superfructelor. Afla de ce ai nevoie de antioxidanti in organism si de ce aceste superfructe sunt alegerile potrivite pentru a-ti sustine in mod optim sanatatea.

Antioxidantii sunt compusi care lupta si care neutralizeaza radicalii liberi. Datorita lor, tesuturile lezate se pot regenera, iar activitatea organelor nu este tulburata. Dar, in anumite conditii, radicalii liberi au o activitate mai intensa si mai agresiva, iar antioxidantii din organism sunt prea putini la numar pentru a le face fata. Atunci se produc dezechilibre, iar pe fondul acestora se poate ajunge la disfunctii organice si la boala. Organismul nostru are tot timpul nevoie de antioxidanti, dar exista si situatii speciale, in care aportul de antioxidanti trebuie crescut.

Astfel de situatii sunt cele ale persoanelor convalescente, care se recupereaza dupa anumite boli, al persoanelor cu afectiuni cronice, al celor cu risc genetic de a dezvolta tulburari precum diabetul, cancerul sau sindroame metabolice, precum si cazul celor care se confrunta des cu episoade recurente de infectii. O situatie particulara o reprezinta persoanele care fumeaza, cele care beau alcool si cele care iubesc bronzarea artificiala la solar. In aceste cazuri este practic obligatoriu consumul suplimentar de antioxidanti, pe care ii poti obtine din suplimente alimentare care contin extracte prezente in superfructele açai si grepfruit, pentru a limita din efectele nocive ale stresului oxidativ.

Cuprins

Açai protejeaza AND-ul
Grapefruit-ul stimuleaza imunitatea
Secom® iti ofera tot ce este mai bun din grapefruit

Açai protejeaza AND-ul

Consumat de populatiile din padurile amazoniene de sute de ani pentru ajutorul pe care il ofera organsimului in lupta cu boala si cu procesul de imbatranire, fructul açai are o capacitate antioxidanta de 35 de ori mai puternica decat a portocalelor si de 10 ori mai puternica decat a merelor, cireselor, murelor si zmeurei. Valoarea ORAC (Capacitatea de Absorbtie a Radicalilor liberi de Oxigen) a fructelor de açai este de 5.500 unitati la100g. Pentru comparatie, coacazele au valoare ORAC de 2.300 unitati la 100g. In plus, cercetarile au confirmat si beneficiile nutritionale oferite de fructul açai, ce asigura organismului fibre din belsug, vitamine B1, B2, B3, C si E, acizi grasi Omega-3/6/9, calciu si potasiu. Desi este un fruct exotic, te poti bucura de beneficiile açai, oricand. Secom® iti ofera fructul açai sub forma de extract standardizat, in produsul 100% natural Açai SE 520mg, sub o forma usor de administrat, care ii pastreaza toate proprietatile terapeutice. Açai SE 520mg are rol antioxidant, protejand structura ADN-ului si ajuta la reducerea neoangiogenezei si la inducerea apoptozei celulelor anormale, avand efect protector impotriva celulelor maligne. De asemenea, produsul stimuleaza metabolismul lipoproteinelor, reduce nivelul si oxidarea colesterolului si are rol antiinflamator si imunomodulator. Açai SE 520mg este detoxifiant digestive, are efect antiaging si contribuie la cresterea eficientei curelor de slabire.

Grapefruit-ul stimuleaza imunitatea

Grapefruitul contine o multime de compusi cu efect antibacterian si antifungic, dar si antioxidanti care lupta cu radicalii liberi, iar dintre acestia, se remarca hespedrin-ul, un stimulator natural al sistemului imunitar.

Analiza chimica a extractului de grapefruit indica si un continut important de vitamina C, sterol, tocoferol, acid citric, liminoide si minerale. Dar beneficiile cele mai importante constau in efectul anticancerigen. De asemenea, un studiu realizat recent de microbiologii de la Universitatea Georgia a aratat ca extractul din seminte de grepfruit este un dezinfectant eficient cu un spectru larg de activitate fiind antiviral, antimicotic si antiprotozor, eficient inclusiv asupra bacteriei E-Coli. Eficienta extractului este comparabila cu aceea a sapunului special folosit de chirurgi inainte de a intra in operatii, precizeaza studiul.

Un alt studiu, publicat in The Journal of Alternative and Complementary Medicine sustine ca extractul de seminte de grapefruit este eficient in anihilarea a peste 800 de tulpini de bacterii, 100 de tulpini de fungi si asupra mai multor tipuri de paraziti. Nicio alta substanta naturala nu are un efect similar. Literatura de specialitate aminteste urmatoarele propriteati ale extractului de seminte de grapefruit: este un puternic antiseptic, are efect antiviral si antifungic, are proprietati anticancerigene, favorizeaza vindecarea ranilor si cicatrizarea datorita substantei naringen, are proprietatea de a scadea colesterolul, ajuta la prevenirea recurentei unor infectii precum cele de la nivelul ungiilor si cele cu Candida si are rol de intaritor al imunitatii.

Secom® iti ofera tot ce este mai bun din grapefruit

Produsul Grapefruit Seed Extract, 60 de capsule de la Secom®, 100% natural, stimuleaza metabolismul si ajuta la apararea organismului impotriva bacteriilor, virusilor, parazitilor si fungilor. Contine 250mg de extract standardizat de seminte de grapefruit, adica cele mai valoroase substantele active din fruct, intr-o singura capsula, si are adaos de zinc si vitaminele C si E, pentru potentarea efectelor benefice. Produsul Grapefruit Seed Extract de la Secom® ajunge pana la 60 de zile de administrare. Rolul produsului este antiparazitar, antibacterian, antifungic si antiviral, stimuleaza metabolismul, regleaza tranzitul intestinal, reduce formarea placilor de aterom prin reducerea nivelului sanguin al colesterolului si al trigliceridelor, amelioreaza raportul HDL/LDL, stimuleaza conversia colesterolului in acizi biliari si eliminarea lor prin fecale, reduce concentratia si elimina metalele grele (arsenic, cadmiu, plumb, mercur), este imunostimulator si mentine integritatea tesuturilor prin protejarea structurilor de colagen.