extractul-din-seminte-de-grepfruit-este-antiviral-si-antibiotic-natural

Grapefruit-ul aduce o multime de beneficii sanatatii, dar nici seminitele acestui fruct nu se lasa mai prejos. Extractul din seminte este folosit inca din 1972 de doctoral Jacob Harich, un medic care a observat ca este utilizat intr-o multime de tari ca dezinfectant natural pentru a curata pielea, parul si suprafetele din case. In medicina traditionala este renumit efectul antiviral si antibacterian al extractului de grapefruit.

Cuprins

Contine antioxidanti foarte puternici
Extract de seminte de grapefruit de calitate superioara

Contine antioxidanti foarte puternici

Extractul de grapefruit contine o multime de compusi cu efect antibacterian si antifungic, dar si antioxidanti care lupta cu radicalii liberi. Acesti compusi se numesc bioflavonoide, iar dintre acestea, din extractul de grepfruit se remarca hespedrin-ul, un stimulator natural al sistemului imunitar.

Analiza chimica a extractului de grapefruit indica si un continut important de vitamina C, sterol, tocoferol, acid citric, liminoide si minerale. Dar beneficiile cele mai importante constau in efectul anticancerigen. De asemenea, un studiu realizat recent de microbiologii de la Universitatea Georgia a aratat ca extractul din seminte de grepfruit este un dezinfectant la fel de eficient precum dezinfectantele cu potential toxic pentru oameni, animale si pentru mediu. Studiul a pus in evidenta si faptul ca extractul de grapefruit are un spectru larg de activitate fiind antiviral, antimicotic si antiprotozor, eficient inclusiv asupra bacteriei E-Coli. Eficienta extractului este comparabila cu aceea a sapunului special folosit de chirurgi inainte de a intra in operatii.

Un alt studiu, publicat in The Journal of Alternative and Complementary Medicine sustine ca extractul de seminte de grapefruit este eficient in anihilarea a peste 800 de tulpini de bacterii, 100 de tulpini de fungi si asupra mai multor tipuri de paraziti. Nicio alta substanta naturala nu are un efect similar. Literatura de specialitate aminteste urmatoarele propriteati ale extractului de seminte de grapefruit: este un puternic antiseptic, are efect antiviral si antifungic, are proprietati anticancerigene, favorizeaza vindecarea ranilor si cicatrizarea datorita substantei naringen, are proprietatea de a scadea colesterolul, ajuta la prevenirea recurentei unor infectii precum cele de la nivelul ungiilor si cele cu Candida si are rol de intaritor al imunitatii.

Extract de seminte de grapefruit de calitate superioara

Produsul Grapefruit Seed Extract, 60 de capsule de la Secom® stimuleaza metabolismul si ajuta la apararea organismului impotriva bacteriilor, virusilor, parazitilor si fungilor. Contine 250mg de extract standardizat de seminte de grapefruit intr-o singura capsula si are adaos de zinc si vitaminele C si E, pentru potentarea efectelor benefice. Produsul Grapefruit Seed Extract de la Secom® ajunge pana la 60 de zile de administrare. Rolul produsului este antiparazitar, antibacterian, antifungic si antiviral, stimuleaza metabolismul, regleaza tranzitul intestinal, reduce formarea placilor de aterom prin reducerea nivelului sanguin al colesterolului si al trigliceridelor, amelioreaza raportul HDL/LDL, stimuleaza conversia colesterolului in acizi biliari si eliminarea lor prin fecale, reduce concentratia si elimina metalele grele (arsenic, cadmiu, plumb, mercur), este imunostimulator si mentine integritatea tesuturilor prin protejarea structurilor de colagen.
(articol actualizat la data 26-04-17)