extractul-de-ciuperci-japoneze-util-in-tratamentul-hpv-ului

Extractul de ciuperci japoneze este eficient in tratamentul Virusului Papiloma Uman (HPV - Human Papilloma Virus), arata datele unui studiu efectuat de University of Texas, Health Science Center at Houston (UTHealth) Medical School.


Zece femei cu rezultate pozitive pentru HPV, au fost tratate, pe cale orala, cu extract de AHCC (Active Hexose Correlated Compound), produs obtinut din miceliul, timp de sase saptamani. Dupa tratament, cinci dintre pacientele incluse in studiu au prezentat rezultate negative pentru testul HPV, la trei s-a confirmat eradicarea bolii dupa finalizarea tratamentului, iar doua au mai ramas in studiu.


„Rezultatele sunt promitatoare”, sustine dr. Judith A. Smith, principalul investigator al studiului, profesor asociat in cadrul Departamentului de Obstetrica, Ginecologie si Reproducere Umana, la UTHealth Medical School. “Noi am fost in masura sa demonstram ca este nevoie de un tratament de minimum trei luni, in anumite cazuri fiind necesara extinderea lui pana la sase luni. Dat fiind ca AHCC este un supliment alimentar, fara efecte secundare, cu beneficii pentru sistemul imunitar, il vom utiliza in faza a doua a studiului nostru.”


La ora actuala, nu exista un alt medicament sau supliment care sa-si fi dovedit eficienta in tratamentul HPV, forma asociata in 99% din cazuri cu cancer cervical.


AHCC este un compus accesibil, disponibil in suplimentele alimentare, utilizate deja pentru intarirea sistemului imunitar.

Sursa: The University of Texas