enzimele-molecule-esentiale-in-functionarea-organismului

Enzimele sunt molecule de proteine care se intalnesc in toate organismele vii, de la oameni pana la plante. Pentru om, enzimele sunt importante intrucat acestea sunt implicate in toate functiile biochimice si fiziologice, fara de care am fi in imposibilitate de a implini inclusiv necesitati de baza, cum ar fi hranirea. Organismul contine peste 2500 de tipuri diferite de enzime.

Cuprins

Ce rol au enzimele
Cum putem atinge cantitatea optima de enzime
Super Enzymes™ de la Secom®, formula complexa in tablete cu eliberare prelungita

Ce rol au enzimele

Pentru a trai avem nevoie in primul rand de aer si de hrana. Pentru a pune in miscare si a indeplini functiile care ne ajuta sa procesam aceste elemente si sa le aducem la forma de care organismul are nevoie, apar la nivel intern o serie de reactii chimice. Totalitatea acestora este cunoscuta sub numele de metabolism, iar enzimele reprezinta catalizatorul metabolismului.

Odata ce organismul primeste oxigenul si hrana necesare, el poate indeplini si sarcini mai complexe, cum ar fi gandirea, mersul, vorbirea, apararea de factorii externi care il pot ataca. Enzimele determina digestia, imunitatea, distrugerea toxinelor, descompunerea grasimilor si a celulozei, metabolizarea amidonului si a proteinelor, precum si regenerarea celulara.

Calitatea si cantitatea enzimelor influenteaza buna functionarea a organismului. Pentru a functiona la capacitate optima este nevoie ca acesta sa aiba o cantitate suficienta de enzime, din surse potrivite.

Cum putem atinge cantitatea optima de enzime

Corpul uman beneficiaza de pe urma a doua tipuri de enzime. Cele metabolice, care sunt provenite din sursa interna, celulara, si enzimele extrase din alimente.

Toate alimente crude si proaspete contribuie la necesarul enzimatic al organismului. Fructele, legumele, cerealele si mierea de albine sunt cele mai bune surse de enzime atunci cand sunt consumate nealterate termic si la cat mai putin timp de la coacere, respectiv recoltare. O alta categorie de alimente care pot furniza enzime sunt cele de origine animala: laptele proaspat, nepasteurizat, carnea cruda si pestele crud. Acestea nu sunt insa recomandate pentru a fi consumate ca atare, nepreparate termic corespunzator, din cauza pericolelor pe care le ridica pentru sanatate, cum ar fi toxinfectiile alimentare.

De altfel, inclusiv in cazul fructelor si legumelor trebuie sa acordam o atentie sporita inainte de consum. Este important ca acestea sa fie foarte bine spalate. De asemenea, trebuie luat in considerare si faptul ca pe masura ce alimentele proaspete sunt depozitate mai mult isi pierd din proprietatile enzimatice. Astfel, suplimentele alimentare pot fi de ajutor in asigurarea cantitatii optime de enzime pentru o absorbtie cat mai eficienta a nutrientilor si o buna functionare a organismului.

Super Enzymes™ de la Secom®, formula complexa in tablete cu eliberare prelungita

Super Enzymes™ 60 tablete cu eliberare prelungita, de la Secom®, are o formula complexa pentru sustinerea enzimatica a digestiei si absorbtiei nutrientilor cum sunt vitamina B12, vitaminele liposolubile, fierul, calciul, magneziul si zincul. Produsul actioneaza sinergic la nivelul stomacului, intestinului subtire, colonului, ficatului si pancreasului si se prezinta sub forme de tablete cu eliberare prelungita, pentru eficienta de durata. Super Enzymes™ contribuie la imbunatatirea digestiei si absorbtiei in organism a proteinelor, carbohidratilor si lipidelor, la secretia biliara hepatica si la reducerea efectelor alimentatiei gresite. De asemenea, Super Enzymes™ ajuta la protejarea organismului de actiunea agentilor patogeni, la reducerea inflamatiilor digestive, ORL, bronho-pulmonare, uro-genitale, cutanate, osteoarticulare si vasculare, precum si la imbunatatirea fluxului si circulatiei sanguine si la refacerea tesuturilor ranite.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro, la sectiunea Parteneri.

De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Medicina Integrativa Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.

Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook a companiei.

(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate

loader
Super Enzymes™ 30tb

30 tablete cu eliberare prelungita (Bi-Layer)

44.00 lei
In stoc