enzimele-digestive-cheia-digestiei-corecte-si-complete

Dintre toate sistemele organismului suntem, probabil, cei mai constienti de sistemul digestiv. Acesta ne transmite frecvent informatii precum foame sau sete, semnale de baza pentru supravietuire, la care nu putem ramane indiferenti si in urma carora actionam rapid pentru a asigura organismului nutrientii si lichidele necesare functionarii.

Intr-adevar, vom fi mult mai rapizi in a reactiona la senzatiile de foame si de sete, pentru ca au cauze usor de identificat (organismul si-a consumat resursele de hrana alocate la ultima masa) si o rezolvare rapida (trebuie sa suplimentam aportul de alimente sau de lichide). Ce facem insa atunci cand sistemul digestiv ne transmite prin balonare, acumulare de gaze digestive, constipatie sau greata ca s-a instalat o stare de disconfort gastric, care sunt cauzele si cum optimizam digestia?

Cuprins
Enzimele digestive favorizeaza absorbtia nutrientilor
Echilibru enzimatic, echilibru digestiv
Super enzime pentru super digestie

Enzimele digestive favorizeaza absorbtia nutrientilor

Hrana, fie ca este de origine vegetala sau animala, este maruntita de organism prin procedee mecanice (masticatie) care permit ingestia si transportul acesteia catre organele interne ce continua procesul de digestie inceput in cavitatea bucala. Alimentele sunt descompuse pana la cel mai mic nivel, in substante pe care organismul fie le foloseste, fie le elimina. Responsabilitatea descompunerii alimentelor revine enzimelor digestive, substante complexe prezente in saliva, tractul digestiv, stomac, sucul pancreatic si in secretiile intestinelor gros si subtire.

Fiecare enzima digestiva indeplineste o functie specifica: contribuie la descompunerea proteinelor in aminoacizi, a grasimilor in acizi grasi si colesterol, a carbohidratilor in zaharuri simple, favorizeaza absorbtia vitaminelor, a mineralelor sau a altor compusi. Enzimele digestive ajuta de asemenea organismul sa utilizeze beneficiile vitaminelor si ale mineralelor si sustin actiunea hormonilor.

Echilibru enzimatic, echilibru digestiv

Digestia optima depinde de echilibrul dintre alimentatie si actiunea catabolica a enzimelor digestive. Unele enzime digestive sunt produse de organism, la nivelul pancreasului, ficatului si vezicii biliare, insa pot fi obtinute si din surse externe. Aproape toate alimentele contin enzime digestive, care trebuie sa fie consumate de preferinta crude sau preparate la temperaturi mai mici de 40 de grade Celsius pentru a nu distruge aportul enzimatic.

O alimentatie dezechilibrata va conduce la o deficienta de enzime digestive si, implicit, la descompunerea si absorbtia incompleta a nutrientilor. De asemenea, consumarea unei cantitati mari de alimente va insemna si un efort digestiv suplimentar, care poate fi cu atat mai dificil cu cat organismul nu dispune de suficiente enzime digestive. Carenta de enzime digestive este marcata de aparitia senzatiei de balonare, de “stomac greu” sau plin dupa doar cateva inghitituri, semn ca alimentele nu sunt digerate complet si corect. Prezenta unui lichid uleios in scaun este un alt indicator al insuficientei enzimatice, cauzata de descompunerea insuficienta a grasimilor.

Super enzime pentru super digestie

Aportul extern de enzime digestive este tot mai necesar in contextul unei alimentatii “in viteza”, in care lipseste echilibrul intre principalele grupe de alimente sau in perioada sarbatorilor cand putem usor sa cadem in capcana supraalimentatiei. Perioadele de stres crescut contribuie de asemenea la un deficit enzimatic, intrucat organismul nu mai poate trece din starea simpatica (de alerta), in cea parasimpatica (de digestie si de odihna).

Super Eznymes™, de la Secom®, are o formula complexa pentru sustinerea enzimatica a digestiei si pentru favorizarea absorbtiei nutrientilor, actionand sinergic la nivelul stomacului, intestinului subtire, colonului, ficatului si pancreasului. Produsul contribuie la imbunatatirea digestiei si absorbtiei proteinelor, carbohidratilor si a grasimilor, la imbunatatirea absorbtiei vitaminei B12, a vitaminelor liposolubile, a fierului, calciului, magneziului si zincului. Super Enzymes™ ajuta la reducerea tulburarilor de tranzit, a gazelor intestinale, a refluxului gastric, a starii de greata sau a senzatiei de satietate precoce, precum si la diminuarea reactiilor alergice alimentare. Produsul este benefic si pentru stimularea secretiei biliare hepatice cu rol in emulsionarea lipidelor si pentru reducerea manifestarilor digestive.

Cele 60 de tablete de Super Enzymes™ se elibereaza prelungit datorita tehnologiei Bi-Layer si ajung pana la 60 de zile de administrare.
(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate

loader
Super Enzymes™ 30tb

30 tablete cu eliberare prelungita (Bi-Layer)

42.00 lei
In stoc