efortul-fizic-prelungit-afecteaza-si-articulatiile-sanatoase

Articulatiile sanatoase se pot inflama sau pot deveni rigide daca practici sport de performanta, suferi frecvent accidentari de genul entorselor sau luxatiilor, ori depui constant un efort fizic sustinut. Aceste tipuri de afectiuni apar din cauza ca incheieturile sunt suprasolicitate, lubrifierea scade, iar cartilajul care protejeaza oasele impotriva eroziunii ajunge sa se macine.

Cartilajele articulare sunt formate din colagen, condrocite si proteoglicani. Proteoglicanii sunt alcatuiti la randul lor din acid hialuronic si, in procent de 95%, de glicozaminoglicani. Acidul hialuronic este o componenta a tesutului conjunctiv ce indeplineste in organism rolul de amortizare a socului resimtit de articulatii si are efect lubrifiant. Glicozaminoglicanul este o molecula care are rol in formarea si repararea cartilajelor dar si a altor tesuturi ale corpului. Sportul de performanta si alte activitati fizice solicitante inseamna si o activitate intensa a articulatiilor, care provoaca reducerea cantitatii de proteoglicani si lubrifierea insuficienta a acestora.

Cuprins

Glucozamina si condroitina, molecule esentiale pentru cartilaje
Acid hialuronic, glucozamina si condroitina in Glucosamine Chondroitin Hyaluronic Acid de la Secom®

Glucozamina si condroitina, molecule esentiale pentru cartilaje

Productia de glicozaminoglican depinde de glucozamina. Glucozamina se gaseste in mod natural in corp, ca parte integranta a unui cartilaj normal, dar cantitatea de substanta din organism scade pe masura ce o persoana inainteaza in varsta. Cei afectati de inflamarea sau de ridigizarea articulatiilor pot apela la glucozamina din suplimentele alimentare pentru o cantitate optima din aceasta substanta. Glucozamina este extrasa din cochiliile de crustacee. Cateva exemple de produse marine din care se poate extrage glucozamina sunt crevetii, crabul sau homarul.

Glucozamina este adesea insotita in formulele suplimentelor alimentare de condroitina. Rolul condroitinei, o molecula care se regaseste de asemenea in mod natural in cartilaj, este sa ofere elasticitate si sa apere cartilajul de enzimele care pot avea efecte negative. Alaturi de glucozamina, condroitina intervine si actioneaza ca un tampon intre oasele care compun o articulatie.

Acid hialuronic, glucozamina si condroitina in Glucosamine Chondroitin Hyaluronic Acid de la Secom®

Produsul Glucosamine Chondroitin Hyaluronic Acid, de la Secom®, reprezinta o asociere inovativa a acidului hialuronic cu glucozamina si condroitina, pentru sanatatea articulatiilor si a pielii. Produsul contribuie la favorizarea sintezei principalilor constituenti ai cartilajelor articulare: colagenul, condrocitele si proteoglicanii, precum si la protectia cartilajelor de distrugerile provocate de unele enzime si de medicamente antiinflamatoare. Glucosamine Chondroitin Hyaluronic Acid ajuta si la mentinerea lubrefierii articulatiei, datorita acidului hialuronic care asigura vascozitatea lichidului sinovial.
(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate

loader
118.00 lei
In curs de aprovizionare