echinacea-tine-infectiile-si-gripa-la-distanta

Echinacea este un stimulet imunitar popular, folosit pentru mentinerea optima a apararii organismului. Avand un spectru divers de actiune este utilizata sa previna infectiile comune, racelile si virozele din categoria gripei.

Cuprins

Cum contribuie la apararea organismului?
Ajuta la combaterea infectiilor sexuale feminine
De folos in controlul infectiilor pielii

Cum contribuie la apararea organismului?

Abilitatea plantei de a stimula sistemul imunitar este data de continutul de polizaharide, niste molecule mari de zahar care activeaza anumite procese ale sistemului imunitar. In mod special, doua polizaharide continute de echinacea, inulina si arabinogalactina, au efect benefic de stimulare a imunitatii. Consumul de echinacea stimuleaza productia de celule T imunitate si creste nivelul de neutrofile din organism. Acestea sunt leucocite care joaca un rol major in apararea antiinfectioasa primara a organismului fiindca asigura distrugerea (fagocitarea) si digestia microoroganismelor patogene. Daca se produce o infectie, neutrofitele migreaza catre locul infectiei si se activeaza functiile defensive ale sistemului imunitar. De asemenea, echinacea are si efect antibacterian, actioneaza si ca adjuvant si ajuta la reducerea duratei si severitatii simptomelor racelilor si virozelor respiratorii.

Ajuta la combaterea infectiilor sexuale feminine

Echinacea are si proprietati antibacteriene, de aceea actioneaza asupra infectiilor din organism. Doua studii au demonstrat, de exemplu, efectul benefic al administrarii de echinacea in cazul infectiei cu bacteria care produce candidoza. Mai mult, curele de echinacea reduc si recurenta infectiilor cu candioza vaginala. Aproximativ 60% din cazurile de candidoza apar pe fondul unor caderi imunitare ce survin altor infectii, tratate cu antibiotic. Prin faptul ca echinacea creste fagocitoza, proces prin care celulele imunitare “ucid” celulele infectioase, administrarea creste eficienta tratamentului alopat si reduce riscul de recidiva a infectiei cu aproximativ 30%, arta literature de specialitate.

De folos in controlul infectiilor pielii

Actiunea antiinflamatoare a echinaceei o transforma intr-o veritabila arma impotriva problemelor de sanatate a pielii. De aceea, lupta impotriva psoriazisul si a eczemelor, precum si cea impotriva eruptiilor herpetice, este mai simpla daca se administreaza echinacea. Produsul Echinacea de la Secom® are o formula care contine doua tipuri de echinacea, purpurea si angustifolia, cate 450 de mg per capsula cu efecte adjuvante de crestere a numarului si activitatii celulelor sistemului imunitar. Echinacea de la Secom® este bacteriostatic, antiviral si antifungic, reduce inflamatiile, detoxifica sangele si limfa. Nu se recomanda administrarea persoanelor diagnosticate cu boli autoimune.
(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate

loader
Echinacea

100 capsule vegetale

80.00 lei
In stoc