-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Dintii de lapte, la fel de importanti ca dantura permanenta

Dintii de lapte, la fel de importanti ca dantura permanenta

Sigur stiai ca dintisorii de lapte se schimba cand copiii ajung la varsta scolara. Dar, probabil nu stiai ca starea lor de sanatate influenteaza in mod dramatic dentitia permanenta.

Cuprins

Cariile dintilor de lapte strica dantura permanenta
Si bebelusii au probleme dentare dureroase
Splalatul pe dinti nu este suficient

Alinierea gresita, adica dintisorii suprapusi sau, din contra, prea departati, cu strungareata, sau cei inegali in lungime, sunt doar cateva consecinte negative, urmare a cariilor aparute la dintisorii de lapte. Cum se explica acest lucru? La radacina dinÅ£ilor de lapte se afla déjà formati, sub forma de muguri, dintii permanenti. Tocmai de aceea, daca dinÅ£ii temporari sunt afectaÅ£i de carii, şi cei permanenÅ£i pot avea de suferit.

Cariile dintilor de lapte strica dantura permanenta

Locul dintilor permanenti este tinut de dintisorii de lapte. Daca acestia din urma, mult mai scurti si mai fragili decat cei permanenti sunt cariati, exista riscul ca dintii noi sa se deterioreze si ei. Mai mult decat atat exista si riscul ca ei sa erupa mai devreme decat ar fi normal. Daca apar mai devreme, se erodeaza mai rapid şi, in plus, cresc pe arcade insuficient dezvoltate. Asa se explica o parte din cazurile de inghesuiri dentare, adica acel fenomen care consta in cresterea unor dintisorii incalecati.

Si bebelusii au probleme dentare dureroase

Cariile de biberon sunt un tip aparte de afectiune dentara. Ele sunt produse de lichidele indulcite cu care sunt hraniti unii copii, precum ceaiurile, sucurile si laptele praf, si de folosirea suzetei care permite inmultirea bacteriilor acide in gura. Riscul de formare a cariilor de biberon este si mai mare daca cei mici adorm cu suzeta in gura, spun medicii stomatologi. Spre deosebire de cariile adultilor, care progreseaza lent, in ani de zile, cariile de biberon sunt foarte agresive. Ele pot fi déjà prezente la varsta de doi ani si pot distruge in totalitate coroanele dentare. Din cauza durerii, copiii pot refuza sa manance si pot avea probleme digestive.

Splalatul pe dinti nu este suficient

Cei mici trebuie sa deprinda regulile unei igiene dentare corecte de la varste foarte mici. Spalatul pe dinti se invata mai intai in joaca, iar tu va trebui sa-I asisti pe cel mic de fiecare data pentru a evita accidentele: copilul poate inghiti pasta sau se poate rani cu periuta. In plus, studiile au demostrat ca pana la varsta de 8 ani, copiii nu au suficienta indemanare incat sa se spele corect singuri. Dar, exista si solutii prin care poti completa efectul benefic al spalatului pe dinti. Produsul Toothpaste Tablets® de la Secom®, suta la suta natural are efect bactericid, prevenind aparitia tartrului la copii, se administreaza de doua ori pe zi si se mesteca pana se dizolva. Apoi se clateste cu apa. Efectele benefice ale tabeletelor Toothpaste Tablets® constau in reducerea formarii placii dentare si a cariilor, precum si in faptul ca reduc simptomatologia specifica gingivitei, adica inflamatia si sensibilitatea gingiilor, precum si hemoragiile gingivale. Produsul este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie si are gust de fructe, pe placul celor mici.

Produse recomandate


  • 60 tablete (gust ...
    Pret obisnuit
    63,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare