DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

De ce se recomanda suplimentele prenatale in sarcina?

De ce se recomanda suplimentele prenatale in sarcina?

Alimentatia sanatoasa este obligatorie pentru a-ti mentine sanatatea pe durata sarcinii si pentru a naste un bebelus sanatos. Dar, dieta unei femei insarcinate depinde de toleranta pe care o are pe durata sarcinii la anumite alimente. Greturile si varsaturile pot aparea oricand si pot limita aportul de hrana al gravidei, iar in aceste circumstate este dificil sa obtii toti nutrientii de care aveti nevoie tu si fatul. Este motivul pentru care majoritatea specialistilor recomanda femeilor insarcinate sa administreze suplimente alimentare special gandite pentru nevoile lor specifice si pentru ale fatului.

Cuprins

Ce ar trebui sa contina multivitaminele prenatale?
Poftele din sarcina, semn ca iti lipsesc nutrimenti?
De ce este periculoasa greutatea prea mica in sarcina?

Ce ar trebui sa contina multivitaminele prenatale?

Multivitaminele gandite pentru nevoile gravidei contin, comparativ cu multivitaminele obisnuite, o canitate mai mare de acid folic, fier, calciu si iod. Acidul folic este o vitamina din spectrul B care se gaseste intr-o multime de alimente inclusiv fasole, frunzele verzi ale salatelor si cereale integrale. Dar, specialistii sunt de parere ca adiminstrarea de acid folic este necesara pentru a preveni o serie de defecte congenitale ale copilului. Mai exact, administrarea unei cantitati de 400 mcg de acid folic in fiecare zi incepand cu cel putin o luna mai devreme decat conceptia, scade riscul defectelor de tub neural precum spina bifida. Spina bifida este o malformatie la nivelul coloanei vertebrale care consta in sudarea incompleta a arcului vertebral. Acest lucru rezulta din dezvoltarea incompleta a tubului neural din zona lombara sau sacrala a fatului.

Fierul este necesar in timpul sarcinii pentru ca organismul trebuie sa produca o cantitate mai mare de sange pentru a sustine cresterea fatului. Specialistii spun ca este nevoie de aproximativ 30-60 mg de fier in fiecare zi. In cazul calciului, femeile insarcinate au nevoie de o cantitate dubla pe durata sarcinii, adica intre 1000 si 2000 de mg zilnic. Iodul este un alt mineral foarte important pentru sanatatea femeii gravide si, chiar daca in Romania exista ca masura de sanatate publica fortificarea cu iod a sarii, este recomandat ca femeile insarcinate si cele care alapteaza sa aiba un aport de 250 mcg zilnic. Iodul este important pentru dezvoltarea creierului, a sistemului nervos si a IQ-ului, iar deficitul de iod in sarcina poate induce probleme in dezvoltarea copilului. In plus, un supliment alimentar care sa raspunda nevoilor unei femei insarcinate ar trebui sa contina si vitamina C, vitaminele B, B6 si B 12, potasiu, zinc si vitamina E.

Ideal este sa gasesti un supliment alimentar care sa iti ofere toti nutrimentii de care ai nevoie si sa te ajute ca impreuna cu alimentatia sa atingi 100% din necesarul zilnic recomandat. Un aport optim de de vitamine estentiale te ajuta sa-ti mentii sanatatea pe durata sarcinii si sa te asiguri ca, in egala masura, fatul primeste tot ce are nevoie pentru o dezvoltare armonioasa.

Poftele din sarcina, semn ca iti lipsesc nutrimenti?

In general, poftele pentru un anumit gust sau aliment indica faptul ca organismului ii lipsesc anumiti nutrimenti si este nevoie sa echilibrati aceste deficite prin alimentatie. Dar, in cazul femeilor insarcinate, se considera ca poftele intense si acute sunt normale si ca nu sunt un simptom al vreunui deficit din organism. Desi nu se cunoaste cauza exacta a lor, proftele din timpul sarcinii sunt prezente la un sfert dintre gravide. Daca simti pe durata sarcinii o nevoie intensa de a manca un anumit aliment, nu ar trebui sa te abtii si nici sa te ingrijorezi crezand ca ar putea fi vorba despre vreun deficit in organism. Totusi, daca pofta aceea se repeta in mod constant, poate fi semnalul unui deficit in organism. De aceea, suplimentele alimentare care sustin organismul in perioada sarcinii sunt indicate pentru a preveni astfel de riscuri.

O problema rara, dar posibila in timpul sarcinii o reprezinta pica, manifestata prin dorinta intensa si necontrolata a gravidei de a manca produse non alimentare, cum ar fi creta, gheata, argila, etc. Pica pune in pericol si santatea ta si sanatatea copilului si poate indica deficit de fier, dar si tulburari emotionale. Indiferent de cauza, aceasta problema trebuie rezolvata cu ajutorul specialistilor pentru a limita atat riscurile asupra fatului, cat si asupra sanatatii gravidei.

De ce este periculoasa greutatea prea mica in sarcina?

Cele mai multe gravide se plang din cauza kilogramelor care se acumuleaza in ritm accelerat, dar exista si reversul medaliei, acele cazuri in care femeia insarcinata nu castiga suficiente kilograme, iar acest lucru pericliteaza sarcina. Motivele pot fi greturile din sarcina, meniurile alcatuite dezechilibrat si disgravidia. Disgravidia sau sarcina toxica se caracterizeaza prin greturi, intoleranta alimentara si voma care afecteaza sarcina prin faptul ca, fara aport alimentar echilibrat, organismul isi consuma rezervele si se ajunge la carente care, perpetuate, pot duce la afectarea ireversibila a fatului. Aceasta problema de santatea trebuie tratata sub control medical, iar suplimentele alimentare sunt adjuvante necesare pentru a vitaminaiza si mineraliza organismul slabit al femeii insarcinate.

Secom® te sustine atat pe durata sarcinii cat si dupa ce nasti, oferindu-ti produsul creat special pentru femeile insarcinate si ulterior pentru a te sustine pe durata alaptarii, Preg-Natal®+DHA. Produsul Preg-Natal®+DHA, de la Secom® este cea mai complexa formula de multivitamine pentru sanatatea mamei si a copilului. Contine 29 de nutrienti esentiali: vitamine, minerale, acizi grasi Omega-3, luteina si Ghimbir, colina, inozitol, DHA, pentru dezvoltarea armonioasa a fatului si vitamina D3, care ajuta la fixarea calciului. Administrat in timpul sarcinii, Preg-Natal®+DHA ajuta la reducerea senzatiei de greata si a varsaturilor din primul semestru si mentine echilibrul de vitamine si minerale. Dupa nastere, Preg-Natal®+DHA contribuie la functionarea normala a sistemului nervos al mamei si la mentinerea tonusului psihic, ajuta functionarea normala a sistemului imunitar, favorizeaza absorbtia normala a calciului si fosforului si ajuta la mentinerea concentratiilor normale a acestor minerale in sange. De asemenea, Preg-Natal®+DHA regleaza activitatea hormonala, productia normala de hormoni tiroidieni si functionarea normala a glandei tiroide. Preg-Natal®+DHA ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, vitaminizeaza si mineralizeaza organismul astfel incat sa se adapteze si sa faca fata solicitarilor suplimentare pe care le presupun odihna precara si alaptarea.

Secom® sustine demersul medicinei integrative care asociaza produse naturale exceptionale, studiate stiintific cu medicina alopata, prin servicii de consultanta de specialitate de cea mai inalta calitate. Centrul de Medicina Integrativa Secom® ofera cele mai eficiente solutii naturale personalizate, aplicand conceptul de medicina integrativa.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare