de-ce-sa-iei-multivitamine

Sanatatea noastra depinde de vitamine, la fel cum si noi depindem de aerul pe care il respiram. Si nu este vreo metafora; fara efectul antioxidant al vitaminelor nu am supravietui efectelor nocive ale stresului oxidativ. In lipsa vitaminelor din spectrul B nu am putea transforma hrana in energie, iar fara mineralele care se depoziteaza in oase, dintii si scheletul nostru s-ar fisura la orice atingere. In aceste conditii este necesar un aport constant de multivitamine si de minerale pentru a mentine functionarea optima a organismului.

Cuprins


Hrana cu adaos de vitamine si de minerale
Doar 10% din populatie se hraneste echilibrat
Cand ai nevoie de suplimente naturale?

Hrana cu adaos de vitamine si de minerale

Sursa ideala de vitamine si de minerale este dieta sanatoasa. Dar alimentatia omului modern este adesea dezechilibrata si, in plus, saraca in nutrienti din cauza prepararii termice si a procesarii industriale. Din acest motiv, dezechilibrele din organism devin frecvente si pot afecta o mare parte din populatie. Cu totii stim ca in Romania se comercializeaza sare iodata. Aceasta masura a fost luata printr-o decizie a Ministerului Sanatatii pentru a preveni afectiunile tiroidiene date de deficitul de iod. Hrana fortifiata, adica acele alimente cu adaos de vitamine si minerale care se comercializeaza la nivel national in multe state ale lumii, au devenit solutia pentru a preveni afectiuni pentru care populatia majoritara are predispozitie. Celebre in acest sens sunt Statele Unite si Canada, tari in care mai multe produse alimentare de baza sunt fortifiate cu acid folic pentru a preveni defectele de tub neural la fat, defecte care determina, printre altele, sindromul Down. De asemenea, adaugarea acidului folic si a vitaminelor B12 si B6 in hrana a facut subiectul a numeroase studii consacrate preventiei bolilor cardiovasculare.

Doar 10% din populatie se hraneste echilibrat

Cifrele arata ca doar 10% din populatia globului isi obtine nutrientii necesari functionarii optime exclusiv dintr-o dieta echilibrata. Restul, risca oricand dezechilibre si necesita administrarea de vitamine si de minerale pentru a compensa deficitele. Produsul Alive!™(fara fier), 100% natural, de la Secom® are multiple avantaje comparativ cu vitaminele si mineralele obtinute din sinteza. Pe langa minerale si vitamine, fructele si legumele contin si aminoacizi, bioflavonoide, enzime, care, in general, nu sunt reproduse in suplimentele cu multivitamine alimentare. Produsul Alive!™(fara fier) de la Secom® este obtinut din extracte de plante si de fructe, de aceea prezinta toate avantajele consumului de legume si de fructe. Produsul are peste 130 de nutrienti esentiali, care mentin un nivel optim de sanatate si de energie. Nutrientii din Alive!™(fara fier) se absorb in circuitul sanguin in mai putin de 20 de minute, adica de 5 ori mai repede decat in cazul altor produse similare. Alive!™(fara fier) contine cele mai eficiente ingrediente: minerale chelatate cu aminoacizi, extracte din fructe si de legume procesate astfel incat sa-si mentina calitatile, puterea enzimatica si antioxidanta, extracte organice din ciuperci medicinale chinezesti si japoneze, toate ingredientele fiind testate in laborator pentru asigurarea puritatii si eficientei.

Cand ai nevoie de suplimente naturale?

Administrarea de suplimente naturale are rol preventiv in cazul persoanelor care pot avea predispozitie catre boli, are efect adjuvant in cazul persoanelor cu afectiuni cronice si grabeste recuperarea in cazul convalescentei. Pentru ca au un necesar crescut de minerale si de vitamine, le este utila administrarea de suplimente naturale copiilor aflati in crestere, femeilor insarcinate, fumatorilor, care necesita un aport mai mare de antioxidanti in organism comparativ cu nefumatorii, persoanelor cu imunitatea fragila, celor care sufera de afectiuni cornice, celor aflati in convalescenta, persoanelor care sufera de astenie, de boseala cronica si celor afectate de stress.
(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate