cum-te-ajuta-lecitina

Lecitina este un compus prezent in toate celulele, fiind o combinatie de fosfolipide esentiale pentru functionarea corecta a organismului. Lecitina din suplimentele alimentare este obtinuta din soia si este recomandata pentru a sustine organismul in multiple procese, precum functionarea cerebrala optima, scaderea nivelului de colesterol si optimizarea digestiei.

Cuprins

Imbunatateste memoria
Regleaza colesterolul
Faciliteaza digestia

Imbunatateste memoria

Lecitina este o excelenta sursa de colina, un nutrient esential, precursor al neurotransmitatorului acetilcolina. Acetilcoliona ajuta in functionarea memoriei, iar studii efectuate la Universitatea Orgeon din Statele Unite arata ca deficitul in sinteza a acestui neurotransmitator creste riscul de instalare a bolii degenerative Alzheimer. Cercetatorii de la Institutul Geraitric din Kaplan Rehovot, Israel au realizat doua studii dublu-oarbe pe un esantion de 72 de pacienti cu varste intre 60 si 80 de ani, care au luat lecitina timp de 3 luni. La finalul studiului, cercetatorii au observat o imbunatatire dramatica a memoriei si a starii de spirit a persoanelor aflate in tratament.

Regleaza colesterolul

Lecitina influenteaza metabolizarea colesterolului, iar studii precum "Influence of Soy Lecithin Administration on Hypercholesterolemia" condus de cercetatorul brazilian Amouni Mohamed Mourad, arata ca lecitina extrasa din soia are un impact pozitiv daca este adminstrata pacientilor cu colesterolul marit. Studiul, publicat in revista “Cholesterol” a observat reducerea cu pana la 42% a nivelului de colesterol, dupa o perioada de 3 luni de monitorizare in care persoanele au administrat lecitina din soia.

Faciliteaza digestia

Potrivit unui studiu realizat la colegiul Huntington College of Health Sciences, formarea pietrelor biliare poate avea drept cauza si un deficit de lecitina. Bila este o substanta secretata de vezica biliara prin care se obtine emulsifierea grasimilor ajunse in organism prin dieta. Acest lichid biliar este compus din mai multe substante, printre care se afla si lecitina. Aceasta ajuta la emusifierea grasimilor, dar protejeaza si de efectul nociv al sarurilor biliare care se pot depune sub forma de calculi biliari.

Lechitin 1200mg de la Secom® contine lecitina din soia si este un adjuvant in dezvoltarea si functionarea normala a sistemului nervos central. Produsul administrat ca adjuvant contribuie la imbunatatirea memoriei, la sporirea capacitatii de concentrare si la stabilizarea starilor emotionale. De asemenea, contribuie la reducerea nivelului colesterolului total, LDL, VLDL si al trigliceridelor, ajuta la stimularea secretiei biliare la dizolvarea calculilor biliari de colesterol.
(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate

loader
Lecithin 1200mg

50 capsule moi

40.00 lei
In curs de aprovizionare