Cum te ajuta fructul Goji?

Cum te ajuta fructul Goji?

Goji este printre fructele campioane la capitolul nutrienti. Seamana la aspect cu strugurii si cresc in regiunile temperate ale Himalayei, Tibetului si Mongoliei, zone in care sunt folosite in mod traditional atat ca ingrediente culinare, cat si in preparate de medicina traditionala.

Cuprins

De ce este fructul Goji atat de special?
Protectie naturala pentru ochi
Are efect antitumoral
Tonic pentru sistemul nervos

De ce este fructul Goji atat de special?

In primul rand, dintre fructe, Goji are cea mai mare concentratie de proteine si contine toti aminoacizii esentiali. De asemenea, este bogat in vitamina C, are cei mai multi carotinozi dintre toate fructele si legumele, 21 de minerale si este bogat in fibre. De asemenea, are de 15 ori mai mult fier decat spanacul, si contine minerale esentiale pentru organism precum calciul, zincul si seleniul. In plus, fructul Goji contine substante antiinflamatoare naturale, antibacteriene si antifungice. De aceea, in medicina traditionala chineza, au fost folosite pentru a creste longevitatea si pentru a fortifica organismul. In medicina traditionala Indiana, chineza si tibetana, fructele Goji sunt folosite in diverse remedii pentru a proteja ficatul, pentru a imbunatati vederea, pentru a creste performanta sexuala si a spori fertilitatea, pentru a imbunatati circulatia sanguina si a creste longevitatea, dar si pentru a imbunatati imunitatea.

Protectie naturala pentru ochi

Fructul Goji este bogat in antioxidanti, inclusiv in carotenoide, precum beta-carotenul, prezent si in morcovi si zeaxanthin-ul. Unul dintre rolurile zeaxantinului in organism este sa protejeze retina, scazand in acest fel riscul de boli degenerative la nivelul ochiului precum cataracta si degenerescenta maculara, afectiuni care se gasesc printre cauzele de orbire la persoanele cu varste peste 65 de ani. De asemenea, si beta-carotenul continut de fructul Goji are efect protector asupra ochilor si actioneaza sinergic cu zeaxanthin-ul pentru a limita efectele imbatranirii si degenerescenta maculara.

Are efect antitumoral

Un studiu realizat in 1994, publicat in Jurnalul Chinez de Oncologie a aratat ca tratamentul complementar cu Goji a imbunatatit calitatea vietii persoanelor cu cancer, care au administrat goji in completarea terapiei alopate. De asemenea, teste de laborator au aratat ca antioxidantii din goji pot impiedica proliferarea celulelor canceroase, pot reduce nivelul glucozei din sange si pot scadea, de asemenea, nivelul de colesterol. In plus, rolul puternic antioxidant stimuleaza productia de superoxide dismutaza (SOD), glutation peroxidaza si catalaza, reducand stresul oxidativ implicat in declansarea a zeci de afectiuni. Ca adjuvant in terapiile antitumorale, Goji reduce din efectele toxice ale chimio si radioterapiei. Totodata, compusii antioxidanti reduc distrugerile de la nivelul AND-ului, distrugeri care pot declansa boli grave. Goji contine si vitamina A, care are multiple efecte antiaging. Aceasta ajuta in mod special la imbunatatirea functiei imunitare si previne bolile de inima. De asemenea, fructele de goji pot sustine sanatatea creierului si pot proteja impotriva bolilor degenerative precum Alzheimer si Parkinson.

Tonic pentru sistemul nervos

Fructele de Goji sunt tonic pentru sistemul nervos, induc calm, reduc din efectele stresului si determina un somn odihnitor. Printre efectele adjuvante produse de Goji se numara si efectul puternic antioxidant, acela de adjuvant in terapiile antitumorale, de reducere a efectelor toxice in chimio si radioterapie, precum si rolul imunostimulator si de energizare a organismului, acela de imbunatatire a activitatii sistemului cardiovascular prin reglarea tensiunii arteriale, reducerea nivelului seric al colesterolului LDL si al trigliceridelor. Produsul Goji Berry SE de la Secom® este protector hepatic, nervos si osteoarticular, ajuta la reglarea nivelului de glicemie, imbunatateste functiile renale in afectiuni cronice si are efect antihistaminic. De asemenea, are rol dermatoprotector, reduce din efectele expunerii la radiatii ultraviolete si poate avea efect afrodisiac stimuland cresterea nivelului de testosteron. De asemenea, produsul Goji Berry SE de la Secom® are efect antiaging.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare