cum-lupta-ahcc-impotriva-cancerului

Substanta ahcc®, prescurtarea din limba engleza pentru Active Hexose Correlated Compound este obiectul a peste 200 de studii publicate incepand cu anul 1986 si este folosita in peste 700 de spitale din Japonia pentru sustinerea imunitatii si ca adjuvant in terapiile antitumorale. Substanta, care a starnit interesul multor oameni de stiinta este naturala, obtinuta din miceliul ciupercilor medicinale japoneze Shiitake.

Cuprins

Intensifica activitatea celulelor T-killer
Moduleaza imunitatea
Previne infectiile gripale
Reduce stresul oxidativ
Recomandat ca adjuvant in cancer

Procesul de fabricatie al ahcc® a fost dezvoltat si brevetat de Amino-Up Chemical Company din Sapporo, Japonia. Initial, ahcc® a fost folosita pentru ameliorarea simptomelor date de bolile hepatice, biabet si hipertensiune, dar cercetari efectuate la Universitatea Tokio au aratat influenta pozitiva in modularea si stimularea sistemului imunitar. A mai fost un singur pas pana la folosirea ahcc® ca adjuvant in cancer, in caz de infectii virale si bacterine sau, prevenitv, pentru sustinerea sistemului imunitar si mentinerea sanatatii optime.

Intensifica activitatea celulelor T-killer

Primele rezultate care au indicat faptul ca AHCC creste apararea organismului impotriva bolilor au fost publicate in 1992 si au aratat ca subtanta intensifica activitatea celulelor natural killer (NK) produse de sistemul imunitar. Aceste celule au capacitatea de a ataca direct structuri si antigene considerate non-self, fara ajutorul altor tipuri de celule imunitare. Studiul publicat in 1992 la Universitatea Tokio a demonstrat si ca, pe langa intensificarea activitatii celulelor natural killer la pacientii cu cancer, substanta crestea si activitatea citokinelor precum interferonul, o proteina sintetizata in mod normal in unele celule din organism, avand, in special, rolul de aparare a organismului impotriva infectiilor bacteriene, virale, parazitare si de celulele canceroase. Celulele NK sunt capabile sa distruga celulele canceroase, iar interferonul blocheaza inmultirea acestora. Prin urmare, efectul este de preventie a recidivelor si de reducere in dimensiune a tumorilor canceroase.

Moduleaza imunitatea

Felul in care ahcc® stimuleaza imunitatea, inclusiv activitatea celulelor NK provine din faptul ca aceasta substanta stimuleaza producerea de celule dendritice. Acestea sunt celule imune a caror principala sarcina este sa identifice antigenii, adica acei agenti care ataca organismul. Ulterior, acestea migreaza catre nodulii limfatici si catre splina, pentru a initia si pentru a stimula reactia de aparare a organismului. Lifocitle B si T sunt responsabie pentru raspunsul imun al organsimului, dar ele se afla sub controlul celulelor dendritice. Studiile au aratat ca ahcc® stimuleaza activitatea celulelor dendritice si le si sporeste numarul, deci, implicit, ajuta la sporirea raspunsului imun al organsimului. De asemenea, studiile arata ca ahcc® protejeaza timusul, imbunatateste capacitatea organsimului de a identifica formatiunile tumorale si de a lupta impotriva lor si creste rezistenta la boli in cazul persoanelor sanatoase.

Previne infectiile gripale

Studiile efectuate pe aninale au demonstrate ca ahcc® poate preveni infectiile gripale, chiar si cele mai de temut, precum cea cu virusul gripal aviar. Un studiu realizat la College of Veterinary Medicine de la Universitatea South China a demonstrat cresterea cu 30% a ratei de supravietuire a animalelor de laborator infectate cu virusul aviar care au facut parte din grupul tratat cu ahcc® comparativ cu cele din grupul placebo, la 28 de zile de la infectia cu virusul.

Reduce stresul oxidativ

Stresul oxidativ, cel care conduce la producerea de radicali liberi in organism poate genera leziuni asupra celulelor si AND-ului si accelereaza procesul de imbatranire. Dar studiile arata ca ahcc® reduce din efectele negative ale stresului oxidativ si, implicit, protejeaza organele de distrugeri si de cancer. Ca dovada, dupa administrarea ahcc® scade nivelul markerilor stresului oxidativ din urina, precum concentratia de marker 8-OHdG, ce poate indica riscul de cancer, ateroscleroza si diabet, normalizeaza nivelul de creatinina, un marker ce pune in evidenta deteriorarea de la nivelul rinichilor si scade nivelurile de ser AST si ALT, markeri ai degradarii ficatului.

Recomandat ca adjuvant in cancer

Produsul AHCC plus NAC & Beta Glucan, de la Secom, combina efectele pozitive ale substantei ahcc® in combaterea cancerului cu cel antioxidant si hepatoprotector al NAC si cel imunoprotector al Beta Glucan-ului. Produsul 100% natural AHCC plus NAC & Beta Glucan se recomanda complementar in chimioterapie. Asocierea chimioterapiei cu AHCC® stimuleaza actiunea celulelor NK (tratamentele chimioterapice inhiba celulele NK cu pana la 75%), reduce tumorile primare cu pana la 20%, metastazarea cu pana la 30%, creste actiunea macrofagelor cu pana la 96%; reduce efectele secundare, scaderea ponderala, infectiile oportuniste. Produsul poate fi administrat complementar in hepatitele cornice virale B, C sau etanolice, inbunatateste structura si functiile hepatice, reduce incarcarea virala, progresia cirozei si recurenta post-chirurgicala a carcinomului hepatocelular. Este eficient in cazul infectiilor cu cu virusul herpetic si cu cel gripal.