📢Ultima zi cu -20% la achizitii de minimum 250 de lei!

Cum ai grija de tenul tanar?

Cum ai grija de tenul tanar?

Ingrijirea corecta a pielii te poate ajuta sa te bucuri nu doar de o piele echilibrata si frumoasa, ci si de aspectul tanar al acesteia pana la varste inaintate. Poti fi cu un pas inaintea “jocului”, daca intelegi ca esenta nu consta in corectia modificarilor aparute odata cu trecerea timpului, ci mai degraba in incetinirea aparitiei lor.

Cuprins

Actioneaza din timp impotriva fotoimbatranirii
Cand incepi folosirea produselor de ingrijire a pielii?

Actioneaza din timp impotriva fotoimbatranirii

Pielea expusa la razele ultraviolete fara o protectie corespunzatoare poate insemna un bronz superb pe moment, dar cu singuranta presupune o accelerare a imbatranirii pielii. Fenomenul de fotoimbatranire, produs de actiunea radiatiilor UV, implica modificarea caracteristicilor pielii, atat la nivelul stratului superficial, numit epiderma, cat si in profunzimea acesteia, la nivel dermic.

Fotoimbatranirea conduce la aparitia liniilor fine si a ridurilor, la modificari de pigmentare, de textura si afecteaza microvascularizatia cutanata. In timp, epiderma se subtiaza, iar pielea se deshidrateaza usor, pentru ca nu mai are aceeasi capacitate de a retine apa ca o piele sanatoasa si tanara. Deshidratarea are la inceput ca fond pierderea capacitatii straturilor superficiale ale pielii de a mentine o hidratare optima. In timp, problema poate avansa pana la reducerea continutului de molecule care contribuie la hidratarea straturilor profunde, asa cum este acidul hialuronic. Degradarea accelerata a fibrelor de colagen si de elastina este cea care conduce in timp la pierderea elasticitatii si a fermitatii pielii si la aparitia ridurilor. Liniile fine sunt mai degraba o expresie a deshidratarii cutanate, de aceea utilizarea produselor hidratante poate avea un impact major asupra aspectului acestora.

Cand incepi folosirea produselor de ingrijire a pielii?

Pentru a mentine pielea sanatoasa si pentru a reduce impactul trecerii timpului asupra acesteia este ideal sa oferi protectie tenului cat mai devreme. A doua decada a vietii este in general o perioada in care te bucuri de o piele echilibrata care iese incetul cu incetul de sub influenta modificarilor hormonale din adolescenta. Tenul nostru este tanar si nu necesita o interventie complexa. Este foarte usor ca in aceasta perioada sa cazi in capcana frumusetii naturale, de care te bucuri fara efort, avand o piele tanara. Insa felul in care vei acorda acum atentie pielii tale se va reflecta asupra aspectului acesteia in decadele care vor urma.

Ca atare, incepand cu varsta de 20 de ani ar trebui sa ai in vedere un regim de ingrijire care sa includa curatarea zilnica a tenului dimineata si seara, utilizarea unei creme adecvate pentru hidratare si protectie peste zi, precum si utilizarea saptamanala a unei masti purificatoare sau intens nutritive. Pentru curatare este ideal sa optezi pentru solutii care actioneaza delicat, in armonie cu fiziologia specifica a pielii tale. O varianta care sa respecte aceste criterii o reprezinta curatarea cu uleiuri vegetale pretioase, care vor oferi pielii tale o protectie suplimentara prin componentele bioactive pe care le contin in mod natural, precum Grapeseed Pure Oil si Avocado Pure Oil. Peste zi trebuie sa ai grija sa hidratezi pielea si sa folosesti creme care includ antioxidanti (C, E, fitoextracte cu proprietati antioxidante), asa cum sunt Vitamin C Renewal Cream sau Super Vitamin E Cream. Antioxidantii sunt cei care reusesc sa reduca impactul negativ al radiatiilor UV asupra pielii, venind in completarea sistemelor proprii de protectie cu care este inzestrata aceasta. Si aportul de antioxidanti prin alimentatie sau suplimente se reflecta asupra capacitatii pielii de a diminua impactul negativ al radiatiilor solare. Daca simti nevoia unei hidratari suplimentare, poti recurge la utilizarea unui ser inainte de aplicarea cremei. Poti opta pentru serurile pe care chiar natura le pune la dispozitie, uleiuri vegetale selecte sau esente vegetale concentrate cu capacitate mare de hidratare precum extractul de scualan (Olive Squalane Pure Special Oil) sau uleiul de maracuja (Maracuja Pure Special Oil). Alege un extract uleios de calitate, natural si cu grad crescut de puritate.

Pentru mentinerea hidratarii optime a pielii corpului sunt eficiente extractele vegetale de tipul unturilor si al uleiurilor, iar pentru o hidratare profunda sunt ideale moleculele cu actiune la nivel dermic, de tipul acidului hialuronic. Poti incepe treptat sa recurgi la hidratarea in profunzime, dar si la reducerea degradarii colagenului cu RadiantSkin™ HA Cream. In general cremele cu acid hialuronic, molecule specifice pentru sinteza de colagen (vitamina A, hidroxiprolina, tirozina etc.) le poti introduce dupa 25-28 de ani. Cel mai probabil ele vor deveni absolut necesare in jurul varstei de 30-35 de ani, cand isi fac aparitia si primele riduri, insa acest aspect tine foarte mult de particularitatile fiecareia si, foarte important, de cum a fost ingrijita anterior pielea.

Saptamanal poti folosi o masca pe baza de pudra de argila cu proprietati purificatoare sau hidratante in care sa incorporezi unturi vegetale, extracte uleioase sau fructe proaspete.

Cu ajutorul unui astfel de program de ingrijire vei asigura suportul complet de care pielea ta tanara are nevoie, pentru ca tu sa te poti bucura de frumusetea sa naturala cat mai mult timp. Alegand Secom® ai certitudinea ca ai optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate si frumusete.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare