📢Ultima zi cu -20% la achizitii de minimum 250 de lei!

”Copilul meu nu este atent.” Ce-i de facut?

”Copilul meu nu este atent.” Ce-i de facut?

Sare de la o activitate la alta, are multa energie si nu poate ramane atent mai mult de cateva minute. Insa faptul ca este atat de nazdravan si nu-i sta gandul la teme nu inseamna neaparat ca e un copil cu probleme.

Cuprins

Descopera cauza neatentiei lui
Ajuta-l sa se organizeze
Nu fi prea exigent
Recompenseaza-l
Cand este cazul sa te ingrijorezi?
Pure DHA ajuta copiii sa se concentreze

Descopera cauza neatentiei lui

Nu sta nicio clipa si este mereu cu gandul la joaca. Are energie si chef pentru orice, mai putin pentru teme. Daca este in clasele primare, copilul isi poate mentine atentia asupra unei singure activitati aproximativ treizeci de minute, spun psihologii. Asa ca nu are rost sa il obligi sa nu se miste de pe scaun pana cand nu isi termina toate lectiile. De asemenea, capacitatea de concentrare depinde si de stare lui fizica si psihica. Asadar, daca este obosit sau bolnav, daca are griji sau se teme din diverse motive, nu te astepta sa dea randament maxim. Afla care este problema, fii intelegator si ajuta-l sa depaseasca momentul. Tine cont de faptul ca nu toti copiii se concentreza la fel si lasa-l sa invete in ritmul lui.

Ajuta-l sa se organizeze

Obisnuieste-l sa isi planifice activitatile de peste zi si sa tina cont de acest “orar”. Asa ii va fi mai usor sa se concentreze pe o singura activitate si nu va trebui sa ii amintesti mereu ca este vremea sa isi faca lectiile sau sa mearga la culcare. Cand isi rezolva temele indeparteaza toate lucrurile care l-ar putea distrage: opreste muzica si inchide televizorul. Nu ii lasa pe ceilalti sa il intrerupa.

Nu fi prea exigent

La inceput fii ferm, dar nu exagera cu pretentiile. Daca nu reuseste niciodata sa isi termine temele, vezi daca nu cumva acest lucru este cauzat de faptul ca are prea multe lectii de facut. Daca e asa, ar fi bine sa ai o discutie cu invatatoarea. Temele bine facute sunt mai usor de asimilat decat cele facute in graba sau cu mare dificultate. Ajuta-l, dar nu ii face tu lectiile chiar daca este foarte obosit. Si nu ii cere mai mult decat poate da. Nimic nu este mai rau pentru el decat sa se simta coplesit.

Recompenseaza-l

Rasplateste-l cand respecta programul sau cand te asculta. Puteti face mici targuri: daca isi termina temele mai repede, se poate juca putin la calculator sau poate merge la un prieten. Felicita-l pentru fiecare progres, incurajeaza-l in permanenta si arata-i ca esti multumit de el. Nu ii da exemple de copii care fac lucrurile mai repede si mai bine, pentru ca ii dai impresia ca preferi pe altcineva in locul lui.

Cand este cazul sa te ingrijorezi?

Studiile arata ca sapte din zece scolari nu se pot concentra. Vinovat pentru acest bilant este stilul de viata modern. Din cauza faptului ca recepteaza si analizeaza o cantitate mare de informatii intr-un interval scurt de timp poate aparea la copii incapacitatea de concentrare si, uneori, superficialitatea in tratarea lucrurilor. Este cazul sa te ingrijorezi numai daca observi in comportamentul lui urmatoarele manifestari pe o perioada mai mare de sase luni:

- Nu este atent la detalii
- Este usor de distras
- Nu asculta cand i se vorbeste
- Evita toate activitatile care necesita atentie
- Pierde sau uita obiecte
- Alearga peste tot, nu poate sta asezat
- Vorbeste fara incetare
- Ii intrerupe pe ceilalti si isi impune prezenta

In aceste situatii este cazul sa-l directionezi catre activitati care necesita un grad mare de concentrare: jocuri de cuvinte, jocuri de memorie, sah.

Pure DHA ajuta copiii sa se concentreze

Pure DHA (gust de portocale/mango), 90 capsule gelatinoase moi, de la Secom®, mentine functia normala a creierului si dezvolta inteligenta copiilor prin contributia sa la imbunatatirea performantelor cognitive, de concentrare si de memorare. Produsul contine acizi grasi Omega-3 derivati din peste. Pure DHA contribuie la reducerea neatentiei, creste concentrarea celor mici in activitati zilnice, in timpul procesului de invatare si, implicit, amelioreaza problemele de folosire a limbajului, dificultatile de scriere si de socotit precum si pe cele de coordonare. Pure DHA contine acid decosahexaenoic, un acid gras esential pentru dezvoltarea si functionarea normala a creierului fatului, copilului mic si pe durata intregii vieti. Pure DHA ajuta de asemenea la mentinerea sanatatii sistemului osos, la absorbtia si la utilizarea normala a calciului si fosforului si la mentinerea concentratiilor normale de calciu in sange. De asemenea, produsul contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si la functionarea normala a sistemului imunitar.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.

De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Medicina Integrativa Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.

Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook a companiei.

Produse recomandate


  • 90 capsule moi ma...
    Pret obisnuit
    86,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare