copiii-care-se-uita-mai-putin-la-tv-se-poarta-mai-frumos-si-se-descurca-mai-bine-la-scoala

Copiii care petrec mai putin timp in fata unui ecran, cum ar fi televizorul sau computerul, se odihnesc mai mult, au o masa corporala mai mica, se descurca mai bine la scoala si se poarta mai adecvat, sustine o cercetare recenta.

Potrivit studiului, explicatia ar fi supravegherea atenta a parintilor in ceea ce priveste activitatile desfasurate de copii. Datorita acesteia, micutii sunt mai putin expusi la programe violente si se comporta mai bine, dorm mai mult si de aceea au un indice de masa mai mic. De asemenea, atentia sporita pe care o primesc contribuie si la manifestarea unui comportament social pozitiv.

Cercetatorii au ajuns la aceste concluzii dupa ce au analizat informatii obtinute din mai multe surse implicate in viata si educarea copiilor. Oamenii de stiinta au analizat atat comportamentul copiilor, cat si informatii obtinute de la profesori sau ingrijitori. Studiul a implicat 1300 de copii din doua comunitati din Iowa si Minnesota, Statele Unite. Rezultatele au fost publicate in “JAMA Network Journals”.