-25% reducere la comenzi de minim 250 lei

Consumati cu atentie seminte de Chia, avertizeaza specialistii

Consumati cu atentie seminte de Chia, avertizeaza specialistii

Considerate un miracol pentru sanatate, semintele de Chia prezinta si anumite riscuri, daca nu sunt consumate adecvat, atrag atentia medicii.Sursa bogata de fibre, proteine, omega-3 si acizi grasi, micile seminte ovale de Chia nu trebuie consumate uscate, in special daca aveti dificultati in inghitire sau esofag stramt, avertizeaza specialistii.

"Semintele de Chia au capacitatea de a absorbi de 27 de ori greutatea lor in apa”, explica autorul studiului dr. Rebecca Rawl, de la Carolinelor Medical Center din Charlotte, NC. Din aceasta cauza, persoanele cu probleme de deglutitie ar trebui sa consume cu precautie Chia si doar dupa ce acestea s-au expandat ca urmare a inmuierii in lichid.

Consumul de Chia a crescut in ultimii ani, semintele fiind utilizate in diete si de cei care adopta un stil de viata sanatos, datorita proprietatilor benefice asupra sanatatii. Atunci cand sunt consumate corespunzator, acestea sunt sigure, afirma dr. Rawl. Inainte de a fi consumate, acestea trebuie sa fie puse in lichid pentru a se expanda.
Daca semintele de Chia se expandeaza in esofag, gelul din compozitia acestora poate cauza obstructia esofagului, iar scoaterea semintelor nu se poate face prin tehnicile traditionale, subliniaza dr. Rawl. Pentru rezolvarea acestor cazuri, medicii trebuie sa utilizeze instrumente utilizate in tratamentul copiilor prematuri.

Concluziile studiului au fost prezentate la intalnirea anuala a Colegiului American de Gastroenterologie.

Sursa: WebMD

Produse recomandate


  • 60 capsule vegeta...
    Pret obisnuit
    124,00 lei
  • 100 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    117,00 lei
  • Pret obisnuit
    76,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare