colostrul-un-miracol-al-naturii

Colostrul este laptele matern din primele 48 ore de dupa nastere si are o compozitie diferita fata de cea a laptelui matur. Factorii imunizanti si de crestere din compozitie ii confera capacitati curative extraordinare. Colostrul contine o cantitate mare de proteine esentiale, factori de crestere, imunoglobuline, lactoferina, vitamine.
Acest lichid este produs de glandele mamare inca din luna a IV- a de sarcina, pana la 6-7 zile dupa nastere.

Ce este colostrul?

Cantitatea cea mai mare de anticorpi de care are nevoie nou-nascutul se gaseste in colostru, de aceea alaptarea la san in primele ore dupa nastere este atat de importanta. Este considerat mai valoros decat un vaccin, este numit vaccin 100% natural, asa se face transferul de la mama la copil de anticorpi IgA care creeaza bariera protectoare fata de germenii din mediul extern. In momentul in care nou-nascutul este vulnerabil in fata factorilor nocivi din exterior, natura ofera o modalitate de a il ajuta in formarea sistemului imunitar, atat rapid cat si eficient.
Intelegand importanta alaptarii in primele ore si zile de la nastere, vom intelege de ce pe parcursul vietii, atat copii cat si adultii au nevoie de elementele ce se gasesc in colostru. Cresterea imunitatii poate fi o problema usor de depasit daca alegem atunci cand este nevoie un supliment pe baza de colostru.

Printre numeroasele beneficii aduse organismului prin consumul de colostru trebuie amintite: protectia antivirala, antibacteriana si antiparazitara (reduce simptomatologia si previne reaparitia infectiilor), efectul imunomodulator (se administreaza atat in stari cu deficit de imunitate cat si in afectiuni autoimune), minimalizeaza efectele negative aparute in urma consumului de antibiotice si de corticosteroizi, refacerea tuturor tesuturilor organismului, stimularea regenerarii celulelor nervoase.

SECOM are solutia perfecta atat pentru copii cat si pentru adulti:
Colostru cu Probiotice pentru copii cu gust de ananas. Produs conceput special de medici pediatri pentru bebelusi si copii cu rolul de a le oferi acestora un start sanatos in viata.

Colostrum Prime Life™ pentru adulti
Materia prima utilizata pentru produsul Colostrum Prime Life™ este colostru colectat la maxim 12 ore de la mulgerea vacilor hranite cu iarba din lunile de primavara si liofilizat la temperatura de -40° Celsius. Pasteurizarea (care distruge enzimele) nu se aplica in nicio etapa a procesului de fabricatie. Prelucrarea la temperaturi joase mentine continutul si biodisponibilitatea produsului.

Recomandarea specialistului: "Nu privati bebelusul de aceasta masa vie de imunitate si protejati-va organismul aminindu-va gustul primei mese din viata - colostru! "

(articol actualizat la data 22-07-19)
 

Produse recomandate

loader
Colostrum with Probiotics

50g pudra (gust de portocale/ananas)

121.00 lei
In stoc