coenzima-q10-ar-putea-injumatati-numarul-victimelor-atacului-de-cord

Profesorul Svend Aage Mortensen a condus un studiu in urma caruia s-a aratat ca nivelul de conezima Q10 este mai redus in miocardul persoanelor care au suferit un atac de cord. Astfel, suplimentarea aportului de Q10 ar putea insemna si pana la 50% mai putine persoane afectate de un atac de cord.

Cercetatorii sustin ca acest ingredient, disponibil si in produsele naturale, este primul identificat ca avand in efect in reducerea incidentei atacului de cord in aproximativ ultimii 10 ani. Aportul suplimentar de Q10, o substanta naturala, corecteaza o carenta a organismului si blocheaza ciclul metabolic demarat in cazul unui infarct miocardic.

Studiul a fost realizat pe un numar de 420 de pacienti care au suferit un atac de cord carora li s-a administrat conezima Q10 si un placebo. Acestia au fost sub supraveghere timp de doi ani. La finalul perioadei s-a observat ca administrarea conezimei Q10 a injumatatit riscul ca subiectii sa sufere o inrautatire a situatiei aparute in urma atacului de cord.

Coenzima Q10 este produsa de organism si se regaseste in fiecare celula a organismului, avand rol in producerea energiei. De asemenea, functioneaza ca antioxidant si protejeaza organismul de radicalii liberi. Coenzima Q10 este prezenta in alimente ca alune, sardine, macrou, ficat, carnea de vita sau uleiul de soia.